Hírek

Golden Globe 2017: A Kaliforniai álomé a legtöbb jelölés

LLL d 16 _3063.NEF

Golden Globe 2017, Kaliforniai álom

A Kaliforniai álom kapta a legtöbb, 7 jelölést a Golden Globe-díjra hétfőn Los Angelesben. Damien Chazelle filmje 7 kategóriában esélyes a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének (HFPA) elismerésére.

A Kaliforniai álom a 20th Century Women, a Deadpool, a Sing Street és a Florence – A tökéletlen hang című alkotásokkal van versenyben a legjobb filmvígjáték vagy musical díjáért.

Damien Chazelle esélyes a legjobb rendezőnek járó díjra, a kategória jelöltjei között szerepel rajta kívül Tom Ford (Éjszakai ragadozók), Mel Gibson (A fegyvertelen katona), Barry Jenkins (Moonlight) és Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea).

Mel Gibson kivételével mindannyian esélyesek a legjobb forgatókönyvért járó díjra is. A kategória ötödik jelöltje Taylor Sheridan (Hell or High Water).

Golden Globe díjat kaphat a Kaliforniai álom két főszereplője, Emma Stone és Ryan Gosling is. A színésznő vetélytársai Annette Bening (20th Century Women), Lily Collins (Rules Don’t Apply), Hailee Steinfeld (The Edge of Seventeen) és Meryl Streep (Florence – A tökéletlen hang) lesznek a vígjáték/musical kategóriában. Meryl Streep egy díjat biztosan kap: a szervezők már korábban közölték, hogy Cecile B. DeMille-életműdíjjal tüntetik ki a színésznőt, akinek egyébiránt a mostani a 30. jelölése.

Ryan Gosling pedig Colin Farrell (A homár), Hugh Grant (Florence – A tökéletlen hang), Jonah Hill (Haverok fegyverben) és Ryan Reynolds (Deadpool) mellett szerepel a legjobb színésznek járó díjért a vígjáték/musical kategóriában.

http://87.229.104.141/plesk-site-preview/www.filmtekercs.hu/87.229.104.141/fesztival/cinefest-2015-homarkent-is-jobb-mint-egyedul-a-homar

A filmdrámák között a Moonlight kapta a legtöbb, hat jelölést. Barry Jenkins felnőtté válásról szóló filmje mellett A fegyvertelen katona, Hell or High Water, a Lion és a Manchester by the Sea szerepel a kategória esélyesei között.

A legjobb drámai színésznő díjára Amy Adams (Érkezés), Jessica Chastain (Miss Sloane), a francia Isabelle Huppert (Elle), az etióp-ír Ruth Negga (Loving) és Natalie Portman (Jackie) esélyes.

A színészek közül ebben a műfajban Casey Affleck (Manchester by the Sea), Joel Edgerton (Loving), Andrew Garfield (A fegyvertelen katona), Viggo Mortensen (Szeleburdi család) vagy Denzel Washington (Fences) kaphatja a díjat.

A legjobb női mellékszereplőnek járó elismerésre Viola Davist (Fences), Naomi Harrist (Moonlight), Nicole Kidmant (Lion), Octavia Spencert (A számolás joga) és Michelle Williamst (Manchester by the Sea) jelölték.

A legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Mahershala Ali (Moonlight), Jeff Bridges (Hell or High Water), Simong Helberg (Florence – A tökéletlen hang), Dev Patel (Lion) és Aaron Taylor-Johnson (Éjszakai ragadozók) van versenyben a díjért.

FlorenceFosterJenkins

Till Attila filmje nem jutott be

A legjobb idegen nyelvű film jelöltjei közé az Elle és a Divines című francia, a Toni Erdmann című német, Az Ügyfél című iráni és a Neruda című chilei alkotás került be, a nevezettek listáján szintén szereplő Tiszta szívvel című magyar film végül nem.

A legjobb animációs filmnek járó elismerésre a Kubo és a varázshúrok, a Vaiana, az Életem Cukkiniként, az Énekelj! és a Zootropolis – Állati nagy balhé című alkotásokat jelölték.

A televíziós drámasorozatok mezőnyében a Trónok harca, a The Crown, a Stranger Things, a This is Us és a Westworld, míg a legjobb televíziós vígjátéksorozat kategóriában az Atlanta, a Feketék fehéren, a Mozart in the Jungle, a Transparent és Az alelnök szerepel a jelöltek között.

A legjobb televíziós minisorozat vagy film díjára a Bűnök és előítéletek, Az öltöztető, a The Night Manager, az Aznap éjjel és az American Crime Story – Az O.J. Simpson-ügy esélyes.

A Golden Globe-díjakat 74. alkalommal osztják ki. A január 8-i Los Angeles-i ceremónia házigazdája Jimmy Fallon komikus lesz.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya