Hírek

Golden Globe 2017: 26 filmes és televíziós kategóriában osztották ki a díjakat

A 74. Golden Globe díjátadón 26 filmes és televíziós kategóriában osztották ki a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) díjait. A Moonlight kapta a legjobb drámai, a Kaliforniai álom pedig a legjobb musical díját.

Az idei díjszezon első nagy show-jának házigazdája, Jimmy Fallon a hét kategóriában is díjesélyes Kaliforniai álom című musical nyitó jelenetéből készített videoklippel nyitotta meg a műsort – ezzel is sejtetve, hogy az idei Golden Globe nyertese egyértelműen Daniel Chazelle musicalje lett. Chazelle rendezőként és forgatókönyvíróként is díjazott lett. A fiatal rendező megindultan idézte fel, hogy hat évig dolgozott alkotótársaival a zenés film forgatókönyvén, mielőtt lehetőséget kapott volna arra, hogy leforgassa a produkciót. A  musical női főszereplője, Emma Stone és férfi főszereplője, Ryan Gosling is Golden Globe-díjat kapott helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezetének 74. díjátadó ceremóniáján. A 28 éves Emma Stone a rendező-forgatókönyvíró Chazelle elkötelezettségét, hitét, és tehetségét méltatta a Beverly Hilton Hotel báltermének színpadán. A film díjra váltotta a legjobb filmzenéért és betétdalért járó jelöléseit is.

Kaliforniai álom

Paul Verhoeven thrillere, az Elle kapta a legjobb idegen nyelvű film díját. Verhoeven a Golden Globe-díjakat odaítélő széles látókörű hollywoodi külföldi újságíró szervezetnek köszönte meg a trófeát. A rendező a film főszereplője, Isabelle Huppert francia színésznő rendkívüli tehetségét is kiemelte.

A legjobb animáció idén a Zootropolis – Állati nagy balhé lett.

A legjobb férfi főszereplő drámai kategóriában Casey Affleck lett A régi város című filmben nyújtott alakításáért.

Viola Davis, a Fences című filmdráma női mellékszereplőjeként nyerte el a Golden Globe-ot. A 51 éves Viola Davisnek ez volt az ötödik jelölése. A színésznő köszönőbeszédében mások mellett édesapjára emlékezett, és az ötvenes években játszódó, afroamerikai családról szóló film alkotóit méltatta.

Aaron Taylor-Jonson kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat az Éjszakai ragadozók című filmben nyújtott alakításáért.

Tom Hiddleston a The Night Manager minisorozat férfi főszerelőjeként kapott elismerést. Hiddleston az estén a harmadik díjat vehette át a The Night Manager színészei és alkotói közül. Korábban a sorozat két mellékszereplője, Hugh Laurie és Olivia Colman is díjazott lett. Hiddleston a Dél-Szudánban dolgozó segélyszervezeteknek ajánlotta díját. Elmesélte, hogy a háború dúlta térségben tett látogatása alatt találkozott a szervezetek munkatársaival, akik elújságolták, hogy ők is nézték a fegyverkereskedelemről szóló sorozatot.

The Night Manager

A vasárnapi Los Angeles-i gála díjazottjai között volt még Billy Bob Thornton, a Goliath drámasorozat férfi főszereplője és Tracee Ellis Ross, a Feketék fehéren című vígjátéksorozat női főszereplője.

A legjobb drámai sorozat a The Crown lett, a legjobb vígjáték- vagy musicalsorozat díját az Atlanta kapta. A legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában az American Crime Story – Az O.J. Simpson-ügy lett díjazott.

A további kategóriák díjazottjait a Golden Globe oldalán olvashatjátok.

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com