Hírek

A Szigorúan piszkos ügyek sztárjai ismét egy filmben

A Goldfinger című filmben dolgozik ismét együtt 18 év után a Szigorúan piszkos ügyek (Infernal Affairs) két hongkongi sztárja, Tony Leung Chiu-Wai és Andy Lau. A Felix Chong által rendezett krimi dráma minden idők egyik legnagyobb korrupciós botrányának eseményeit dolgozzák fel.

Az 1980-ban játszódó film egy kitalált hongkongi cég zavaros ügyeinek nyomába ered, amihez az inspirációt Carrian Group nevű hongkongi konglomerátum története szolgáltatta.

A Carrian Group a ’80-as évek legelején kezdett meghökkentő mértékű terjeszkedésbe és fejlődésbe, majd a cég Hong Kong történetének egyik legnagyobb összeomlását könyvelhette el 1983-ban.

Chong legutóbb 2018-ban ért el sikereket a Project Gutenberg című akciófilm révén, amit szintén maga írt és rendezett. A főszerepben pedig Chow Yun-Fat mellett Aaron Kwok és Zhang Jingchu volt látható. A misztikus és akció elemekkel megtűzdelt krimi Kína szerte 183 millió dollárt gyűjtött össze. A Project Gutenberg a legjobb rendezőnek díja mellett négy egyéb díjat hozott el a Hongkongi filmdíj 17 jelölése közül.

Leung és Laut a Szigorúan piszkos ügyek trilógia révén dolgozott korábban együtt.

A Szigorúan piszkos ügyek 2002-ben a legnagyobb hongkongi kasszasiker volt, számos díjat bezsebelt, 2010-ben az Empire Magazin a világ 100 legjobb filmje között a 30. helyre sorolta. Két sikeres folytatást is megélt, 2006-ban pedig Martin Scorsese készített belőle hollywoodi remake-t A tégla címmel – a két film összehasonlításáról írt írásunk itt olvasható.

Leung nemrég Europe Raidersban volt látható a mozikban. Laut pedig, akit jelenleg a negyedik legnépszerűbb színészként tartanak számon hazájában, legutóbb a Shock Wave 2-ben volt látható, akárcsak Philip Keung, akinek a neve szintén szerepel stáblistán. Simon Yam neve, aki legutóbb a Septet: The Story of Hong Kongban tűnt fel, szintén feltűnik a stáblistán.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com