Hírek

Gábriel arkangyalt játssza Jon Hamm

Million Dollar Arm
Million Dollar Arm

A színész a Good Omens című sorozatban lesz Isten hírnöke.

Jon Hamm játssza Gábriel arkangyal szerepét a Good Omens című sorozatban. Terry Pratchett és Neil Gaiman közös könyvét, mely magyarul Elveszett próféciák címmel jelent meg az Amazon és a BBC adaptálja a képernyőre. A hatrészes sorozat forgatása most kezdődik – írja a Variety.

A Mad Men – Reklámőrültekből és a Nyomd, bébi, nyomd-ból ismert Hamm nagy rajongója a könyvnek, de mostanáig el sem tudta képzelni, hogy filmre lehet vinni a sztorit. „Húsz éve olvastam az Elveszett próféciákat, ez az egyik legviccesebb, legmenőbb könyv, amit ismerek. Két hónapja küldte meg Neil (Gaiman) a forgatókönyvet, azonnal tudtam, hogy benne akarok lenni” – mondta Hamm.

A könyvben Gábrielnek elenyésző szerepe van, a sorozatban viszont felhizlalták a történetszálát – mondta Gaiman, aki forgatókönyvírója és showrunnere is a sorozatnak. Már korábban bejelentették, hogy Good Omensben szerepelni fog Michael Sheen és David Tennant is a két főhős, Aziraphale angyal és Crowley, a démon szerepében. Mellettük feltűnik Jack Whitehall, Michael McKean, Miranda Richardson és Adria Arjona is.

Gaiman Gábriel karakteréről azt mondta:

„ő minden, ami Aziraphale nem. Magas, jóképű, karizmatikus és tökéletesen öltözködik. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Jon Hamm el tudta vállalni a szerepet, hiszen ő úgy testesíti meg mindezt, hogy még csak játszania sem kell”.

A Good Omens 2019-től lesz elérhető az Amazon Prime kínálatában, később pedig a BBC Two is vetíteni fogja.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com