Hírek

Göteborg Ingmar Bergman rendezőt ünnepli

Ingmar Bergman

Január 26-én indult Göteborgban a legnagyobb svéd filmrendező, Ingmar Bergman születésének századik évfordulóját ünneplő fesztivál.

2018. július 14-én lesz éppen száz éve, hogy megszületett nemcsak a svéd, hanem az egyetemes filmtörténet egyik legnagyobb alakja, Ingmar Bergman. Göteborg január 26. és február 5. között számos programot szentel a direktornak: filmvetítések, szemináriumok és speciális rendezvények várják a filmszerető közönséget.

A program összeállításában számos elismert filmes vett részt. A fesztivált Margarethe von Trotta kedvence, a Farkasok órája nyitja – a német rendezőnő egyébként éppen Bergmanról forgat dokumentumfilmet. A programban Juliette Binoche választása, a Jelenetek egy házasságból, a Dardenne-fivérek favoritja, Az élet küszöbén és az Agnieszka Holland ajánlotta Fanny és Alexander is helyet kapott – írja a Variety.com.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com