Hírek

Gótikus westernnel jöhet Yorgos Lanthimos

A homár és A kedvenc Oscar-díjas rendezőjének egyik legújabb projektje egy kevert műfajú alkotás lehet: Yorgos Lanthimos a The Hawkline Monster című könyvet adaptálná – írja a The Hollywood Reporter.

A görög rendező Richard Brautigan 1974-es könyvére vetett szemet, amely teljes címen The Hakwline Monster: A Gothis Western, azaz a műfaji keveredést már az alapanyag magában hordozza. A történet két vadnyugati fegyverforgatóról szól, akiket egy fiatal nő azzal bíz meg, hogy vegyék fel a harcot azzal a valamivel, ami a házát kísérti. Később kiderül, hogy egy szörnyről van szó, aki föld alatti jégvermekben él. A könyv egy ötletes és eredeti elegye a westernnek, a fantasynek és a horrornak, ráadásul állítólag még humorral is tele van tűzdelve.

Nem csoda hát, hogy felkeltette Lanthimos figyelmét, akinek korábbi munkái is egytől egyig kivételesek voltak több szempontból is. Emlékezzünk csak A homár, az Egy szent szarvas meggyilkolása vagy a legutóbbi A kedvenc esetére. Az Oscar-díjas alkotó azonban közel sem biztos, hogy egyhamar belevág ebbe a projektbe, hiszen számos más alkotáshoz is elkötelezte már magát.

Készül egyszer egy igaz történetet feldolgozó Rockefeller-filmje, amely a csaló és gyilkos Christian Karl Gerhartsreiter életét mutatja be a The Man in the Rockefeller Suit című regény alapján. Emellett érkezik egy politikai intrikákkal átszőtt krimi is, amely Pop. 1280 címen fut majd. Idén egyébként egy rövidfilmet is kaptunk tőle Matt Dillonnal a főszerepben: ez a Nimic, amely több fesztiválon is jelölést gyűjtött be.

Yorgos Lanthimos szélhámos Rockefellerről rendez filmet

Nem tudni hát pontosan, hogy mikor is érkezik a The Hawkline Monster, de az biztos, hogy ha tényleg film készül belőle Lanthimos kezei között, akkor az egy szórakoztató és kivételes alkotás lesz – talán Colin Farrellel a főszerepben.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..