Hírek

Grandiózus zene és még több bumm-bumm A függetlenség napja 2 új előzetesében

fuggetlenseg napja 2 Látszik, hogy nagyon erőlködtek a készítők, hogy ütős előzetest kapjon A függetlenség napja folytatása, de nem igazán jött össze a dolog. Izzadságszagú igyekezet a CGI rengetegben: hatásvadász zene, sok tűzharc, a meginduló Csendes-óceán és még a Télapónak kinéző Bill Pullman is megpróbál nagyon, de nagyon kétségbeesett arcot vágni.

A pontosan 20 évvel ezelőtt kijövő A függetlenség napja kérdés nélkül a 90-es évek egyik legjobb akció-sci-fije volt, amely jól adagolta a humort, az izgalmakat, sőt még a romantikát is. Szerethető karakterei és a több szálon futú cselekményszálak okosan való összehozása révén még a túlcsorduló Amerika-a-legjobb üzenetet is elnéztük a filmnek. Az eddigi előzetesek alapján azonban a folytatás koránt sem tűnik ígéretesnek.

Noha az új alkotást is az eredetit jegyző Roland Emmerich rendezi, és a korábbi szereplők közül is visszatér jó pár (Bill Pullman, Jeff Goldblum, Brent Spiner, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, William Fichtner), a történet fájóan hasonlít a 20 évvel korábbira. Megint megjelennek az idegenek, ezúttal még nagyobb csapást készülnek mérni Amerikára (ergo az egész emberiségre ugyebár), de pár bátor hazafi végül mégis megmenti kicsiny földünket. Halkan jegyzem meg, hogy ne legyen igazam, győzzenek az idegenek és akkor máris nagyobb értelme van a 3. filmnek, mert hogy olyan is lesz.

Az előzetes nagyon erőltetett, láthatóan ugyanarra a sémára épül, mint az elődje, így a történet vezetése se valószínű, hogy nagyon eltérne a korábban látottaktól. Eszméletlen mennyiségű CGI, komoran néző karakterek és néhány friss arc egy hatalmas légi csatában – egyelőre ennyinek tűnik A függetlenség napja 2.

A visszatérő szereplőkhöz ezúttal csatlakozott Liam Hemsworth, Maika Monroe, mint az elnök lánya, Sela Ward és Jessie Usher, mint Steven Hiller fia (talán Will Smith nem vállalta a visszatérést).

A függetlenség napja: Feltámadás júniusban érkezik a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés