Hírek

Jonah Hill és Martin Scorsese újra együtt dolgozik a Grateful Dead rockzenekarról szóló filmben

Jonah Hillt rendezi Martin Scorsese az Apple legújabb filmjében. Az életrajzi film a Grateful Dead zenekar megalakulásáról szól.

A Deadline forrásai szerint Martin Scorsese (Az ír, Némaság) olyan filmet rendez az Apple-nek, aminek témáját a legendás rendező közelről ismeri. Az új, egyelőre cím nélkül futó életrajzi film a Grateful Dead zenekar alapító tagjáról és énekeséről, Jerry Garciáról fog szólni.

Scorsese már a Grateful Dead frontemberét is megtalálta a filmhez Jonah Hill személyében.

A forgatókönyvet Scott Alexander és Larry Karaszewski írják, akik már bizonyították a tehetségüket az American Crime Story The People vs. O.J. Simpson című epizódjával. A film készültében a Grateful Dead tagjai executive producerként vesznek majd részt, csakúgy, mint Jerry Garcia lánya, Trixie. Az életrajzi film története a zenekar 1965-os megalakulását járja körül. A zenekar a hatvanas évek ellenkulturális hullámait meglovagolva egészen 1995-ig működött. Garcia halála után az együttes megmaradt tagjai úgy döntöttek, nem állnak többet színpadra, de a zenekar végül 1998-ban feltámadt hamvaiból. A Grateful Dead a Rolling Stone magazin listáján minden idők 57. legjobb együtteseként szerepel.

Scorsese nem először fordul a rockzene témájához. Több dokumentumfilmet rendezett (pl. Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story), vagy producere volt azoknak (pl. Long Strange Trip a Grateful Deadről). A rendező filmográfiájában először dolgoz fel hasonló témát életrajzi film formájában. Scorsese és Jonah Hill már dolgozott együtt A Wall Street farkasában. A páros azóta keresi az alkalmat, hogy újra osztozzanak a stáblistán, a rocklegenda szerepe így azonnal Hill ölében landolt.

A projekt rövid időn a második film, amit Scorsese az Apple-vel közösen készít. 2022-ben érkezik a Killers of the Flower Moon Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Jesse Plemons főszereplésével. A film már az utómunka fázisában jár. Az Apple repertoárja ráadásul további rendezőlegendák legújabb filmjeivel bővül, hiszen Ridley Scott Kitbag című Napóleonról szóló történelmi filmje is a streamernél lesz elérhető.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés