Hírek

Gravitáció – megérkezett a magyar előzetes (trailer)

George Clooney a Gravity című filmben

George Clooney a Gravity című filmbenMagyarul is megtekinthető Alfonso Cuarón legújabb filmjének előzetese. Az első hírek szerint az év egyik leglátványosabb és legfeszültebb filmje október 3-n kerül a hazai mozikba.

A film egy orvos-mérnök és egy asztronauta történetét meséli el, azt követően, hogy egy végzetes baleset miatt kinn ragadnak az űrben. A lenyűgöző látványvilágot mindenki kiemeli, akinek volt szerencséje megtekinteni az alkotást már a torontói vagy a velencei film fesztiválon (ez utóbbi esetében ez volt a nyitófilm is).

A két főszereplő megtalálása elég sok időt vett igénybe a pletykák szerint. Alfonso Cuarón (Az ember gyermeke) először Robert Downey Jr-t kérte fel Matt Kowalsky szerepére, végül azonban időegyeztetési gondok miatt George Clooney-nál kötöttek ki. A Sandra Bullock által játszott karakter szerepére fél Hollywoodot felkérték, Natalie Portmant például kétszer is, az Oscar-díjas színésznő azonban mindkétszer visszautasított a szerepet. Utólag kiderült az ok: Natalie már akkor tudta, hogy kisbabát vár.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com