Hírek

Előzményfilmet kap a Grease!

A Grease prequeljének címe Summer Loving lesz, és már a forgatókönyvíróját is megtalálta.

A Paramount stúdió úgy döntött, ideje feléleszteni az 1970-es évek ikonikus musicaljét, és lehúzni róla még egy bőrt. Viszont tanulván a Grease 2 – igen, ilyen is van – csúfos kudarcából, a The Hollywood Reporter szerint folytatás helyett előzményfilmmel rukkoltak elő.

A forgatókönyvet John August írja majd, aki leginkább Tim Burtonnel közös munkáiról ismert – ő jegyzi többek között a Nagy halat és a Charlie és a csokigyárat –, de a közelgő az élőszereplős Aladdin remake-et is ő írta. A prequel címe Summer Loving lesz, amiből logikusan következtethetünk a film sztorijára is. Emlékeztetőül: a Grease elején Danny és Sandy egy tengerparti nyaraláson találkoztak egymással, majd a vakáció végeztével kiderül, egy iskolába fognak ezentúl járni. A musical első dalában erről a nyárról faggatják a szerelmeseket a barátaik. Az előzményfilmnek hála a nyári románcot most már nem csak Dannyék elbeszéléséből és nem csak a búcsú pillanatát ismerhetjük meg.

Az eredeti Grease egyébként az évtizedek alatt a Paramount egyik zászlóshajójává vált, hiszen a dalok és a karakterek a popkultúra részeivé váltak. 2016-ban még egy élő színpadi show-t is készítettek a musicalből. John Travolta helyett Aaron Tveittel és Olivia Newton-John helyett Julianne Hough-val a főszerepben. A műsor igen népszerűnek és sikeresnek bizonyult, ugyanis 5 Emmy-díjat is bezsebelt. Ez alapján pedig jogosan gondolhatta a stúdió, hogy a nép igenis vevő lenne még több Grease-re

Bár az előzményfilm szereposztása még nem kezdett el kialakulni, nem kizárt, hogy néhány arcot megtartanak a show-ból. Viszont még az sem teljesen biztos, hogy musicalként tér vissza Danny és Sandy története (bár miért ne lenne így?). Így lehet, hogy végül csak egy egyszerű romkomot kapunk majd.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com