Hírek

Előzményfilmet kap a Grease!

A Grease prequeljének címe Summer Loving lesz, és már a forgatókönyvíróját is megtalálta.

A Paramount stúdió úgy döntött, ideje feléleszteni az 1970-es évek ikonikus musicaljét, és lehúzni róla még egy bőrt. Viszont tanulván a Grease 2 – igen, ilyen is van – csúfos kudarcából, a The Hollywood Reporter szerint folytatás helyett előzményfilmmel rukkoltak elő.

A forgatókönyvet John August írja majd, aki leginkább Tim Burtonnel közös munkáiról ismert – ő jegyzi többek között a Nagy halat és a Charlie és a csokigyárat –, de a közelgő az élőszereplős Aladdin remake-et is ő írta. A prequel címe Summer Loving lesz, amiből logikusan következtethetünk a film sztorijára is. Emlékeztetőül: a Grease elején Danny és Sandy egy tengerparti nyaraláson találkoztak egymással, majd a vakáció végeztével kiderül, egy iskolába fognak ezentúl járni. A musical első dalában erről a nyárról faggatják a szerelmeseket a barátaik. Az előzményfilmnek hála a nyári románcot most már nem csak Dannyék elbeszéléséből és nem csak a búcsú pillanatát ismerhetjük meg.

Az eredeti Grease egyébként az évtizedek alatt a Paramount egyik zászlóshajójává vált, hiszen a dalok és a karakterek a popkultúra részeivé váltak. 2016-ban még egy élő színpadi show-t is készítettek a musicalből. John Travolta helyett Aaron Tveittel és Olivia Newton-John helyett Julianne Hough-val a főszerepben. A műsor igen népszerűnek és sikeresnek bizonyult, ugyanis 5 Emmy-díjat is bezsebelt. Ez alapján pedig jogosan gondolhatta a stúdió, hogy a nép igenis vevő lenne még több Grease-re

Bár az előzményfilm szereposztása még nem kezdett el kialakulni, nem kizárt, hogy néhány arcot megtartanak a show-ból. Viszont még az sem teljesen biztos, hogy musicalként tér vissza Danny és Sandy története (bár miért ne lenne így?). Így lehet, hogy végül csak egy egyszerű romkomot kapunk majd.

Rakita Vivien

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya