Hírek

Tajvani sorozatot is nézhetünk a Netflixen – Green Door előzetes

A Netflix nemrégiben megvásárolta a Green Door című kínai nyelvű horror-thriller sorozat jogait. A tévésorozat eredetileg Tajvanon debütált február 16-án, de a mai naptól a Netflixen is megtekinthető – adta hírül a Variety. Nézd meg az előzetest!

A hat részből álló sorozat Joseph Chen azonos című regényének adaptációja. A Green Door (魂因西門) Wei Sung-Yen történetét mondja el, aki egy nem túl sikeres terapeuta. Sung-Yen nemrég tért vissza Amerikából, s most Tajvanon próbál praxist kiépíteni, ám furcsa páciensek és baljós események árnyékolják be amúgy sem túl fényes helyzetét.

A Green Door rendezője Lingo Hsieh (aka Xie Tingwei), akit a The Bride című Takashige Ichiseval együtt készített fantasy-horror filmje kapcsán ismerhetünk.

A főszerepben Jam Hsiao, akinek ez az első sorozat-főszereplése. Mellette Hsieh Ying-Hsuan tűnik fel, aki pedig egy legjobb színésznőnek járó Golden Horse-díjat tudhat magáénak, amit a Dear Ex című filmben nyújtott alakításáért kapott. Mostanra pedig előzetest is kapott a sorozat.

Ugyan a Netflix nem elérhető Kínában, ennek ellenére szépen lassan bővíti a kínai nyelvű repertoárját, melynek egyik forrása a tajvani gyártású filmek, ahogy a Green Door is. A sorozat egyébként február közepe óta fut, mostantól pedig a streaming csatornán is látható.

Avatar

Keller Mirella

Keller Mirella az ELTE Filmelmélet és filmtörténet, illetve Magyar nyelv és irodalom szakán végzett. Jelenleg a Nyelvtudományi Doktori Iskola hallgatója. 2008 óta publikál filmes cikkeket. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya