Hírek

Bizarr, szuggesztív, erotikus – Itt a Green Frontier első trailere

Olyan kiváló filmek után, mint A kígyó ölelése vagy Az átkelés madarai Ciro Guerra a Netflixnek készített az első képsorok alapján nem kevésbé kiváló sorozatot.

2015 egyik legüdítőbb meglepetése volt a kolumbiai Ciro Guerra nemzetközi színre lépése, akit A kígyó ölelése azonnal az A-listába helyezett, amely helyet a tavalyi Az átkelés madaraival sikeresen megőrizte. A pszichedelikus őserdei utazás és a kíméletlen drogháború után a rendező nem távolodott el a törzsi kultúrától, hisz a Netflix számára készített nyolcrészes minisorozat ugyancsak az Amazonas világában játszódik a kolumbiai-brazil határ mentén.

Ide érkezik Bogotából Helena, hogy kinyomozzon egy rettenetes gyilkosságsorozatot, amelynek áldozatai mind nők. Hamarosan azonban kiderül, hogy a bűncselekmények mögött sokkal több minden húzódik meg, mint az elsőre tűnt –

és a nagy összképben éppúgy szerepet játszik a sötét múlt, mint a mágia és a hitvilág.

A Netflix már rengeteg sorozatot készített Dél-Amerikában a legkülönbözőbb műfajokban, ám ez lesz a cég első kolumbiai sorozata, ami az első trailer alapján tökéletesen passzol majd a rendező eddigi életművébe – gyönyörű képek, spiritualizmus, egy kis bizarr és némi erotika jellemzi a Green Frontier (Frontera Verde) első ízelítőjét:

A sorozat augusztus 16-tól látható a Netflixen.

Németh Barna

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg egy könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében filmekkel és sorozatokkal foglalkozik, azon belül is elsősorban fesztiválokkal és a függetlenekkel.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya