Hírek

Greta Gerwigék is beszállnak a Barbie-film írásába

A Barbie baba szolgáltatja az alapját egy új filmnek, melynek forgatókönyvírói közt találhatjuk Greta Gerwiget és férjét is.

A Warner Bros. felkérte az indie-filmeket jegyező házaspárt, Noah Baumbachot és Greta Gerwiget, hogy szálljanak be a régóta húzódó Barbie-projektjükbe. A világszinten ismert lánybaba milliók kedves játékszere, most pedig mozivászonra adaptálják a karakterarchetípust.

Hogy ehhez mi szükség a Frances Ha rendezőjére és főszereplőjére, az izgalmas kérdés.

Noah Baumbach legutóbb a Netflixre gyártotta a The Meyerowitz Storiest, melyben Adam Sandlerrel, Ben Stillerrel és Dustin Hoffmannal dolgozott együtt. Felesége pedig az Oscar-díj közelébe került a Lady Birddel, most pedig a Kisasszonyok új feldolgozását készíti, szintén nagy sztárgárdával. Meryl Streep, Timothée Chalamet, Emma Watson és Saoirse Ronan is szerepet kapott a regényadaptációban. A Hollywoodban egyre nagyobb tényezővé váló Gerwig választása a Barbie-val egészen meglepő – főleg akkor, ha hozzávesszük, hogy a Warner talán felkéri őt a film megrendezésére is.

Margot Robbie játszhatja majd Barbie-t, a műanyag szőkeséget, akit kitiltanak saját világából, mert nem elég tökéletes. Első hallásra A házinyuszi és a Bűbáj keverékének tűnhet a film, de a Gerwig-Baumbach párostól biztosan többre számíthatunk gegparádénál. Talán húznak egy A Lego-kalandot és képesek lesznek úgy mesélni a játékbabákról, hogy a mai kor kislányainak is tanítsanak valamit.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com