Hírek

Greta Gerwigék is beszállnak a Barbie-film írásába

A Barbie baba szolgáltatja az alapját egy új filmnek, melynek forgatókönyvírói közt találhatjuk Greta Gerwiget és férjét is.

A Warner Bros. felkérte az indie-filmeket jegyező házaspárt, Noah Baumbachot és Greta Gerwiget, hogy szálljanak be a régóta húzódó Barbie-projektjükbe. A világszinten ismert lánybaba milliók kedves játékszere, most pedig mozivászonra adaptálják a karakterarchetípust.

Hogy ehhez mi szükség a Frances Ha rendezőjére és főszereplőjére, az izgalmas kérdés.

Noah Baumbach legutóbb a Netflixre gyártotta a The Meyerowitz Storiest, melyben Adam Sandlerrel, Ben Stillerrel és Dustin Hoffmannal dolgozott együtt. Felesége pedig az Oscar-díj közelébe került a Lady Birddel, most pedig a Kisasszonyok új feldolgozását készíti, szintén nagy sztárgárdával. Meryl Streep, Timothée Chalamet, Emma Watson és Saoirse Ronan is szerepet kapott a regényadaptációban. A Hollywoodban egyre nagyobb tényezővé váló Gerwig választása a Barbie-val egészen meglepő – főleg akkor, ha hozzávesszük, hogy a Warner talán felkéri őt a film megrendezésére is.

Margot Robbie játszhatja majd Barbie-t, a műanyag szőkeséget, akit kitiltanak saját világából, mert nem elég tökéletes. Első hallásra A házinyuszi és a Bűbáj keverékének tűnhet a film, de a Gerwig-Baumbach párostól biztosan többre számíthatunk gegparádénál. Talán húznak egy A Lego-kalandot és képesek lesznek úgy mesélni a játékbabákról, hogy a mai kor kislányainak is tanítsanak valamit.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya