Hírek

Greta Gerwig két Narnia filmet rendezhet

A Lady Bird és a Barbie rendezője a világ egyik legnagyobb fantasyvilágát kaphatja meg.

Greta Gerwig a Netflixnek rendez filmet a Narnia krónikái c. regénysorozatból – írja a The Hollywood Reporter. Sőt, akár két filmről is szó lehet egy másik lap, a New Yorker értesülései szerint.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, régóta pletykálják, hogy Gerwig (aki a Netflixszel már dolgozott együtt a White Noise c. film kapcsán) legalább egy Narnia filmet megrendezhet. A Netflix 2018-ban szerezte meg C.S. Lewis könyvsorozatának filmes és televíziós jogait; azóta viszont a streamer platform még nem jelentett be semmilyen projektet. A New Yorker értesülései szerint azonban Gerwignek két Narnia-film megrendezésére is megállapodása van a Netflixszel.

A Netflix régóta dédelget nagyszabásúbb franchise-ambíciókat, ezért szerezte meg pl. a Roald Dahl Story Companyt (és adott ki egy Matilda musical-adaptációt, valamint Wes Andersonnal nemrégiben az író The Wonderful Story of Henry Sugar című művének adaptációját). Ebbe a törekvésbe a világszerte ismert, nagyszabású fantasy-univerzum nagyon is beleillik.

Gerwig számára pedig a Narnia az egyre nagyobb költségvetésű filmek felé mutató, töretlen pályát erősítené meg.

Miután Lady Bird című filmjével berobbant (öt Oscar-jelöléssel, köztük a Legjobb rendező és a Legjobb forgatókönyv kategóriákban), Gerwig a klasszikus Kisasszonyok című könyvet vitte vászonra a Sony-nál, most pedig Margot Robbie főszereplésével éppen friss filmje, a Barbie hódítóútjával büszkélkedhet.

A Narnia franchise egyszer már feléledni látszott a nagyvásznon: A Gyűrűk Ura sikere kapcsán rövid időre fellángoló fantasy-lázban égve a Disney adaptálta az alapregényt 2005-ben, majd egy folytatás is készült 2008-ban, és a Fox is kiadott egy Narnia mozifilmet 2010-ben, de egyik sem lett akkora siker, ami a franchise folytatását indokolta volna.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com