Hírek

Greta Gerwig már toborozza következő filmje színészeit, és nem is akárkiket

A Sony Louisa May Alcott Kisasszonyok című regényét adaptálja vászonra, és erre a munkára Greta Gerwiget választották.

Nagyot ment az idei Oscar-szezonban Greta Gerwig. Útjáról, melyet az indie-filmekben alapozott meg, már esszét is közöltünk. Ő az ötödik nő, aki a legjobb rendezői Oscar-díj esélyese volt – idén 2018-ban a Lady Bird című alkotásával. Ilyenkor pedig mindig nagyon izgalmas, mit csinál egy ekkora dobás után. Gerwig pedig egy polgárháború után játszódó regényt filmesít meg, egy igazi amerikai klasszikust.

Greta Gerwig és Saoirse Ronan a Lady Bird forgatásán

A March nővérek sztoriját bemutató filmnek pedig valószínűleg remek szereplőgárdája lesz. Timothée Chalamet és Saoirse Ronan nagyon népszerű, felfutó színészek és a Lady Bird után feltehetőleg újra együtt dolgozhatnak Gerwiggel. Mellettük Meryl Streep, Emma Stone és a Lady Macbethben megismert Florence Pugh játszhatnak a Kisasszonyokban.

Gerwig ezúttal tehát nem saját sztorit ír, ráadásul ezt a regényt már többször is láthattuk filmes formátumban. Legutóbb tavaly, a BBC sorozatában, de idén is érkezik egy modern köntösbe öltöztetett verzió. A legnépszerűbb eddig az 1994-es feldolgozás volt, melyben szintén kiemelkedő gárda volt jelen: Winona Ryder, Gabriel Byrne, Christian Bale, Kirsten Dunst, Claire Danes, Samantha Mathis és Susan Sarandon. Ennél a filmnél kell tehát jobbat készítenie Gerwignek.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya