Hírek

Greta Thunberg saját sorozatot kap a BBC-n

A világ legismertebb klímaaktivistája, Greta Thunberg a főszereplője a BBC Studios új sorozatának.

A BBC Showcase trade show-n jelentette be a brit közszolgálati óriás, hogy tudományos részlege új sorozattal készül, amelynek a svéd tinédzser, Greta Thunberg lesz a főszereplője – írja a The Wrap.

A sorozat címe még nem ismert, és azt sem jelentették be, mikor várható a premier, hány részes lesz a sorozat és milyen hálózat vetíti majd. Közzétették azonban a sorozat leírását:

A sorozat Greta nemzetközi keresztes háborúját követi majd, ami

a klímaváltozás elleni küzdelem frontvonalába helyezte őt a világ néhány legkülönlegesebb helyszínén,

amint Greta felfedezi, milyen lehetőségeink vannak a változás és az okozott károk mérséklésére. Utazásai közben nemcsak vezető kutatókkal, de politikai vezérekkel és az üzleti élet legsúlyosabb személyiségeivel is találkozik, velük együtt tárja fel a tudományos bizonyítékokat, és változásra serkenti őket.

A film Greta saját felnövekvését is követi, amint folyamatosan szembe kerül az inaktivitás valós következményeivel. Láthatjuk majd néhány csendes pillanatát is, miközben azokat a beszédeket írja, amelyeket mára a világ minden részén közvetítenek és elemeznek: egy tinédzser életét, amely senki máséhoz nem fogható.

Thunberg legutóbb feltűnt (video-üzenetben) az Oscar-gálán is, David Attenborough-val együtt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya