Hírek

Greta Thunberg saját sorozatot kap a BBC-n

A világ legismertebb klímaaktivistája, Greta Thunberg a főszereplője a BBC Studios új sorozatának.

A BBC Showcase trade show-n jelentette be a brit közszolgálati óriás, hogy tudományos részlege új sorozattal készül, amelynek a svéd tinédzser, Greta Thunberg lesz a főszereplője – írja a The Wrap.

A sorozat címe még nem ismert, és azt sem jelentették be, mikor várható a premier, hány részes lesz a sorozat és milyen hálózat vetíti majd. Közzétették azonban a sorozat leírását:

A sorozat Greta nemzetközi keresztes háborúját követi majd, ami

a klímaváltozás elleni küzdelem frontvonalába helyezte őt a világ néhány legkülönlegesebb helyszínén,

amint Greta felfedezi, milyen lehetőségeink vannak a változás és az okozott károk mérséklésére. Utazásai közben nemcsak vezető kutatókkal, de politikai vezérekkel és az üzleti élet legsúlyosabb személyiségeivel is találkozik, velük együtt tárja fel a tudományos bizonyítékokat, és változásra serkenti őket.

A film Greta saját felnövekvését is követi, amint folyamatosan szembe kerül az inaktivitás valós következményeivel. Láthatjuk majd néhány csendes pillanatát is, miközben azokat a beszédeket írja, amelyeket mára a világ minden részén közvetítenek és elemeznek: egy tinédzser életét, amely senki máséhoz nem fogható.

Thunberg legutóbb feltűnt (video-üzenetben) az Oscar-gálán is, David Attenborough-val együtt.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com