Hírek

A Grincs bezsákolta a karácsonyt és a mozijegyeket

Még korai lenne karácsonyi készülődésről beszélni, de az Illumination Entertainment már november első felében elhozta A Grincset, mely igen sikeresen mutatkozott be.

Az aránylag alacsonyabb költségvetéssel rendelkező animációs filmjeikkel (Gru, Minyonok, A kis kedvencek titkos élete) befutó Illumination Entertainment A Grincs adaptációja 66 milliót hozott. A 75 milliós költségvetés megugrása tehát nem lesz nehéz, és feltehetően a külföldi piacokon is jól fog hozni a film, hiszen ha nem is az eredeti rajzfilm, de a Jim Carrey főszereplésével készült 2000-es alkotás megismertette a közönséggel a morcos zöld figurát.

Lopják a karácsonyt, lopják a stílust – A Grincs előzetes

Jól tartja magát még a Bohém rapszódia is, mely már 100 milliót hozott Amerikában, világszerte pedig 285-öt. Zenész életrajzi alkotásoknál ez több mint rendhagyó – még, ha a filmet is kritikusok nem is igazán szerették, a rajongók a vállukra vették.

Az Államokban már látható az Overlord, melyet a hazai forgalmazók nem mutatnak be nálunk. A náci zombis háborús akcióhorror 10 millióval nyitott, mely nem a legjobb, de a szájpropaganda még hírnevet szerezhet a rétegfilmnek.

J.J. Abrams kihozza a katonákból az állatot – Overlord előzetes

Bukás azonban az Ami nem öl meg, mely a Stieg Larsson Millennium-trilógiáját folytató könyv alapján készült. A közönség nem volt vevő egy újabb Tetovált lány krimire, ami nem meglepő, hiszen már a hét éve bemutatott Fincher-féle verzió is nagyon alulteljesített. Világszerte azonban lehet még kereslet a skandináv krimire, még akkor is, ha amerikai.

Jövő héten azonban nem lesz menekvés: érkeznek a Legendás állatok.

A Harry Potter spin-off széria második darabja biztosan lázba hozza majd a rajongókat, de az előzetes hírek szerint nem sikerült túl fényesen. Aki nem erre kíváncsi, a 12 év rabszolgaság és A szégyentelen rendezője, Steve McQueen első közönségfilmjére, a női rablókról szóló Nyughatatlan özvegyekre válthat jegyet.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com