Hírek

Groot halott

A galaxis őrzői vol. 2. (Guardians of the Galaxy vol. 2.)

A galaxis őrzői kedvenc karaktere, Groot sorsa eddig kérdéses volt. James Gunn rendező most pontot tett a vita végére.

Groot, a fára hasonlító teremtmény, Rocket Rackoon társa az első A galaxis őrzői filmben is imádott karakterré vált (Vin Diesel hangjával), a másodiknak azonban már egyértelmű sztárja: Baby Groot, az eredeti lény pici mása kapja a legjobb komikus pillanatokat.

De ki ő valójában? Amióta (INNEN SPOILEREK) az első film végén Groot feláldozta magát, azóta vitatkoznak a rajongók arról, hogy a megmaradt ágacskából kinövő új Groot vajon ugyanaz a személy-e, mint az eredeti, vagy annak csak utóda – írja a The Wrap.

James Gunn most pontot tett a vita végére. Egy Twitter-bejegyzésben (a rajongókkal beszélgetve) megírta:

„Az első Groot halott. Baby Groot a fia.”

Egy évvel ezelőtt már megírta azt is, hogy az új Groot nem rendelkezik a régi Groot emlékeivel, de az azonosság ekkor még kérdéses volt. Igaz ugyan, hogy a Marvel stúdió vezetője, Kevin Feige ennek ellentmondóan nyilatkozott (szerinte Baby Groot érett elméjű személyiség az eredeti Groot minden emlékével), a két film rendezője valószínűleg hitelesebb forrás ebben a kérdésben.

Mindez megnyitja az utat Groot személyiségének további alakulása felé. A második filmben – nyilván – sokszor gyerekesen viselkedik, a végén pedig látjuk, hogy afféle kamaszkorba lép; ezután érdekes lesz látni, mihez kezdenek vele a legközelebbi filmjében (a Végtelen Háború történetének első részében, amikor a galaxis őrzői találkoznak a Marvel többi képregényfilm-hősével).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés