Hírek

Groot halott

A galaxis őrzői vol. 2. (Guardians of the Galaxy vol. 2.)

A galaxis őrzői kedvenc karaktere, Groot sorsa eddig kérdéses volt. James Gunn rendező most pontot tett a vita végére.

Groot, a fára hasonlító teremtmény, Rocket Rackoon társa az első A galaxis őrzői filmben is imádott karakterré vált (Vin Diesel hangjával), a másodiknak azonban már egyértelmű sztárja: Baby Groot, az eredeti lény pici mása kapja a legjobb komikus pillanatokat.

De ki ő valójában? Amióta (INNEN SPOILEREK) az első film végén Groot feláldozta magát, azóta vitatkoznak a rajongók arról, hogy a megmaradt ágacskából kinövő új Groot vajon ugyanaz a személy-e, mint az eredeti, vagy annak csak utóda – írja a The Wrap.

James Gunn most pontot tett a vita végére. Egy Twitter-bejegyzésben (a rajongókkal beszélgetve) megírta:

„Az első Groot halott. Baby Groot a fia.”

Egy évvel ezelőtt már megírta azt is, hogy az új Groot nem rendelkezik a régi Groot emlékeivel, de az azonosság ekkor még kérdéses volt. Igaz ugyan, hogy a Marvel stúdió vezetője, Kevin Feige ennek ellentmondóan nyilatkozott (szerinte Baby Groot érett elméjű személyiség az eredeti Groot minden emlékével), a két film rendezője valószínűleg hitelesebb forrás ebben a kérdésben.

Mindez megnyitja az utat Groot személyiségének további alakulása felé. A második filmben – nyilván – sokszor gyerekesen viselkedik, a végén pedig látjuk, hogy afféle kamaszkorba lép; ezután érdekes lesz látni, mihez kezdenek vele a legközelebbi filmjében (a Végtelen Háború történetének első részében, amikor a galaxis őrzői találkoznak a Marvel többi képregényfilm-hősével).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya