Hírek

Gru tarolt a hétvégén, de Bébinek sem kell szerénykednie

Az Illumination animációs sikersztorija a Gru 3.-mal sem tört meg, bár a Minyonok sikerét nem fogja elérni. Edgar Wrightnak meg végre sikeres lehet egy filmje.

Beérkeztek a hétvégi box office eredményei: egy-két kivételtől eltekintve, azonban nem voltak meglepetések. A legkiemelendőbb siker, hogy a Nyomd, bébi, nyomd! című akcióvígjáték feltehetően jövedelmező film lesz. Ez Wright életművében hatalmas előrelépés, ugyanis hiába szállítja nekünk a kiemelkedő alkotásokat évek óta, filmjeinél inkább a kritikai elismeréseire lehetett büszke. Legutóbbi amerikai filmje a Scott Pilgrim a világ ellen hatalmas bukása után ez igazán üdítő eredmény – bízunk benne, hogy a film jóhírének terjedése megállítja a visszaesést.

A hétvége számait egyértelműen Gru és a minyonok visszatérése diktálta.

A nagysikerű sorozat harmadik epizódja 75,3 millió dollárt kasszírozott, mely enyhe visszaesést jelent a korábbi részek szempontjából. Gondolhatnánk, hogy a minyonokba már sokan kezdenek beleunni, de a számok nem ezt mutatják. Így biztosak lehetünk benne, hogy egyhamar nem búcsúzunk tőlük.

Will Ferrell és Amy Poehler A szerencse háza című vígjátéka gyengén nyitott 9 millió dollárral, míg a korábbi hét premierei közül csupán Wonder Woman tartja magát. A 35,4%-os visszaesés egészen alacsonynak mondható, így a DC univerzum legtöbb bevételt szerző filmjévé nőtte ki magát az amazon kalandja. A Verdák 3. és a Transformers: Az utolsó lovag több mint 60%-os csökkenése nem enged jóra következtetni. Mindkét franchise kifáradóban van, és ezt már a közönség is érzi. A Transformers bukása az amerikai piacokon végre helyrebillentheti a sorozat kreatív csapatának összetételét, hiszen a legutóbbi rész már vállalhatatlan minőség felé közelített.

A hét új belépői közül a Pókember: Hazatérés a legesélyesebb az első hely megszerzésére. Kihívói szinte nem is lehetnek, hiszen a hálószövő mindig biztos számokat hozott – Marvel-film pedig jó pár évig nem fog bukni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés