Hírek

Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila a VÍKEND-ben

Mátyássy Áron

Mátyássy ÁronOktóber 24-én Erdélyben kezdődik Mátyássy Áron pszichothrillerének forgatása. A Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készülő film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története.

Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg. Gryllus Dorka és Simon Kornél egy sikeres ügyvéd házaspárt alakít a filmben, Lengyel Tamás az ügyvédnő ügyfelét, egy menő építési vállalkozót, aki az Árpa Attila által játszott karakterrel végezteti a piszkos munkát. A Budapest Film Produkciós Kft. és a KMH Film koprodukciójában készülő mozifilm tervezett bemutatója 2014 ősze.

Mátyássy Áron (1978) Utolsó idők című játékfilmes debütálásával, mely egyben rendezői vizsgafilmje volt, elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztivál műsorra tűzte világszerte. A Magyar Televízió Átok című rendhagyó és nagy sikerű tévésorozata mellett a Berosált a rezesbanda című ifjúsági tévéfilmet is jegyzi.

A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton lesz. A Víkend forgatókönyvét a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették az alkotók, a film gyártását 280 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

Filmunió

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com