Hírek

Guillermo del Toro már dicséri az Avatar: A víz útját

A neves mexikói rendező, Guillermo del Toro már látta az Avatar: A víz útja című sci-fit, amely sok-sok év után végre elkészült.

Szürreális belegondolni, hogy mióta lebegnek a hírek a 2009-es világsiker, az Avatar folytatásáról, és mindössze három hét múlva a publikum végre megpillanthatja, James Cameron mit álmodott meg Pandora újabb kalandjának. A temérdek premiermódosítás és a hosszú forgatási procedúra mögött több ok is állt. Egyrészt az új Avatar-filmekhez korábban nem látott forgatási technikák feltalálására volt szükség, ráadásul több epizód forgott egyszerre. A víz útja című második film nagyjából hat év alatt készült el – 13 évvel az eredeti bemutatását követően.

A több mint fél évtizedes Odüsszeia utómunkálati fázisai 2020-ban kezdődtek, közvetlen a felvételek befejezését követően. A film producere, Jon Landau hálaadás alkalmából tett közzé fotót az utómunkacsapatról, akik lelkesen ünneplik a film véglegesítését.

A képen látható a rendező, James Cameron is egy óriási üveg pezsgővel a kezében.

A 2018-ban A víz érintése című filmjéért Oscart nyert alkotó, Guillermo del Toro Twitteren már megosztotta véleményét a műről. Posztjában azt írja: „Lenyűgöző teljesítmény! Az Avatar: A víz útja tele van fenséges látvánnyal, érzelmekkel, amelyek epikus méretet öltenek. Egy mestert láthatunk ereje teljében” – utal a rendező James Cameronra, akiről a bemutató kapcsán kiderült, hogy sokat harcolt filmje 190 perces hosszáért is.

Az Avatar: A víz útja kapcsán nyilatkozó Cameron azt is elmondta, hogy filmje rengeteg pénzbe került (nagyjából 400-500 millió közé saccolják a költségvetést), így hatalmas sikernek kell lennie, hogy anyagi szempontból megtérüljön a stúdiónak. A rendező szerint minimum a harmadik vagy negyedik legtöbb jegyeladást produkáló filmnek kell lennie a világon, hogy keressenek vele valamit.

A magyar premier december 15. – a jegyelővétel már elkezdődött a hazai mozikban is.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!