Hírek

Guillermo Del Toro következő filmje a Pinokkió lesz

A friss Oscar-díjas Guillermo Del Toro a Pinokkióval ezúttal animációs filmben próbálja ki magát.

A vizuális megvalósításairól mindig híres Guillermo Del Toro (A víz érintése, A faun labirintusa) ezúttal egy klasszikus történetet dolgoz fel. Pinokkió meséjét stop-motion animációban álmodja újra – és ha ez még nem lenne elég: musicalként.

A film a Netflixen jelenik meg.

A szolgáltatóval Del Toro sokat kooperál mostanában. Egy animációs sorozatuknak (Trollhunters: Tales of Arcadia) kreátora, de emellett a 10 After Midnight című szériát is nekik készíti. Az Oscar-díjas alkotó tehát igazi munkamániás mostanában, de nyilatkozatai szerint a Pinokkió-projekt egy egész életen át vágya volt.

Guillermo del Toro az A víz érintése forgatásán Michael Stuhlbarg, Michael Shannon és David Hewlett társaságában.

Az Adventure Time rajzfilmsorozat írója, Patrick McHale a segítségére lesz a szkriptben, A fantasztikus Róka úron is dolgozó Mark Gustafson pedig rendezőtársi pozíciót tölt be. Del Torót mindig is inspirálta az animáció, de ismerve stílusát, sötétebb tónusú filmet várhatunk.

Hogy Pinokkióból igazi kisfiú lesz, az vitathatatlan, de hogy a Pinokkió-filmből mikor láthatunk valamit, az kérdéses, hiszen nem jelentettek be premierdátumot.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya