Hírek

Guillermo Del Toro következő filmje a Pinokkió lesz

A friss Oscar-díjas Guillermo Del Toro a Pinokkióval ezúttal animációs filmben próbálja ki magát.

A vizuális megvalósításairól mindig híres Guillermo Del Toro (A víz érintése, A faun labirintusa) ezúttal egy klasszikus történetet dolgoz fel. Pinokkió meséjét stop-motion animációban álmodja újra – és ha ez még nem lenne elég: musicalként.

A film a Netflixen jelenik meg.

A szolgáltatóval Del Toro sokat kooperál mostanában. Egy animációs sorozatuknak (Trollhunters: Tales of Arcadia) kreátora, de emellett a 10 After Midnight című szériát is nekik készíti. Az Oscar-díjas alkotó tehát igazi munkamániás mostanában, de nyilatkozatai szerint a Pinokkió-projekt egy egész életen át vágya volt.

Guillermo del Toro az A víz érintése forgatásán Michael Stuhlbarg, Michael Shannon és David Hewlett társaságában.

Az Adventure Time rajzfilmsorozat írója, Patrick McHale a segítségére lesz a szkriptben, A fantasztikus Róka úron is dolgozó Mark Gustafson pedig rendezőtársi pozíciót tölt be. Del Torót mindig is inspirálta az animáció, de ismerve stílusát, sötétebb tónusú filmet várhatunk.

Hogy Pinokkióból igazi kisfiú lesz, az vitathatatlan, de hogy a Pinokkió-filmből mikor láthatunk valamit, az kérdéses, hiszen nem jelentettek be premierdátumot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com