Hírek

Gulliermo del Toro Wizards című sorozata idén nyáron érkezik a Netflixre

Guillermo del Toro a Tűzgyűrű forgatásán

A Guillermo del Toro regényén alapuló animációs sorozat Wizards című újabb felvonásának premierje egyre közeleg. 

Egyre gyakrabban bukkanak fel újabb és újabb információk különböző fórumokon Guillermo del Toro animációs sci-fi/fantasy sorozattrilógiájának lezáró fejezetével kapcsolatban, ami érthető, hiszen a Wizards korábban beígért premierdátuma közeledik.

Az persze kérdés, hogy a koronavírus-világjárvány miatt feje tetejére állt helyzetben sikerül-e tartani az ígért menetrendet. Egy animációs sorozat esetében a válasz valószínűleg igen. Jim Sturges és barátai tehát hamarosan ismét felveszik a harcot a sötétben bújkáló gonosz ellen.

A Dreamworks először egy egész estés animációs film formájában szerette volna adaptálni GDT regényét, ám végül egy sorozattrilógia mellett döntöttek, aminek az összefoglaló címe Tales of Arcadia lett, (utalva a sorozat eseményeinek helyszínére).

A Trollhunters és a földönkívűlieket középpontba helyező 3Below folytatása a tervek szerint júliusban érkezik a streaming platformra – emberek, trollok, űrlények és varázslók készülnek újabb apokaliptikus csatára. Ennek a természetfeletti világnak a szálai azonban koránt sem olyan egyértelműek, mint elsőre gondolnánk.

A rendezői székek előreláthatólag – a már bevettnek számító szokás szerint – számos ember között kerülnek kiosztásra. Valószínűleg ismét feltűnik majd GDT mellett Marc Guggenheim, Rodrigo Blaas, Chad Hammes és Kevin Hageman neve is a stáblistán.

GDT nevével rendezőként a nagyvásznon legközelebb William Lindsay Gresham 1946-ban írt regényének, a Nightmare Alley-nek legújabb adaptációja kapcsán találkozhatnak majd a nézők, amiben Cate Blanchett, Rooney Mara és Bradley Cooper alakítják majd a főbb szerepeket.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya