Hírek

Gulliermo del Toro Wizards című sorozata idén nyáron érkezik a Netflixre

Guillermo del Toro a Tűzgyűrű forgatásán

A Guillermo del Toro regényén alapuló animációs sorozat Wizards című újabb felvonásának premierje egyre közeleg. 

Egyre gyakrabban bukkanak fel újabb és újabb információk különböző fórumokon Guillermo del Toro animációs sci-fi/fantasy sorozattrilógiájának lezáró fejezetével kapcsolatban, ami érthető, hiszen a Wizards korábban beígért premierdátuma közeledik.

Az persze kérdés, hogy a koronavírus-világjárvány miatt feje tetejére állt helyzetben sikerül-e tartani az ígért menetrendet. Egy animációs sorozat esetében a válasz valószínűleg igen. Jim Sturges és barátai tehát hamarosan ismét felveszik a harcot a sötétben bújkáló gonosz ellen.

A Dreamworks először egy egész estés animációs film formájában szerette volna adaptálni GDT regényét, ám végül egy sorozattrilógia mellett döntöttek, aminek az összefoglaló címe Tales of Arcadia lett, (utalva a sorozat eseményeinek helyszínére).

A Trollhunters és a földönkívűlieket középpontba helyező 3Below folytatása a tervek szerint júliusban érkezik a streaming platformra – emberek, trollok, űrlények és varázslók készülnek újabb apokaliptikus csatára. Ennek a természetfeletti világnak a szálai azonban koránt sem olyan egyértelműek, mint elsőre gondolnánk.

A rendezői székek előreláthatólag – a már bevettnek számító szokás szerint – számos ember között kerülnek kiosztásra. Valószínűleg ismét feltűnik majd GDT mellett Marc Guggenheim, Rodrigo Blaas, Chad Hammes és Kevin Hageman neve is a stáblistán.

GDT nevével rendezőként a nagyvásznon legközelebb William Lindsay Gresham 1946-ban írt regényének, a Nightmare Alley-nek legújabb adaptációja kapcsán találkozhatnak majd a nézők, amiben Cate Blanchett, Rooney Mara és Bradley Cooper alakítják majd a főbb szerepeket.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.