Hírek

Gulyás Gergely: június közepétől nyithatnak a mozik

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több egyéb mellett beszélt a mozik, színházak, múzeumok, fürdők újranyitásáról.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy „a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után”   – közölte az MTI a csütörtöki online kormányinfo alapján.

Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség.

A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja,

ezekben nincs változás – húzta alá a miniszter.

Jelenleg felelőtlenség lenne a járványügyi készültséget nem fenntartani, mert mindenki azt jósolja, hogy második, harmadik hulláma is lehet a járványa. Bíznak benne, hogy a szakértők tévednek, de a legrosszabbra kell felkészülni – intett óvatosságra Gulyás.

Ezek a gyakorlatban nagy valószínűséggel azt jelentik, hogy június hónap második fele már nem fog eltelni mozis bemutatók nélkül. Újra élvezhetjük a filmszínházak termeinek kellemes hűvösében a FILMEKET.

Több mint 3 hónap vászonínség – a mozik március közepi részleges, majd teljes bezárása – után ez a régi vágású filmrajongók számára a lehető legjobb hír.

A kultúra területén egy további üdvös támogatásról is szólt. A kormány 5,1 milliárd forintos kultúratámogató csomagról is döntött a Magyar Művészeti Akadémiával egyeztetve, melynek célja, hogy a magyar kultúrát olyan helyzetbe hozzák, mintha nem lett volna járvány, és mérsékeljék a kultúrában dolgozókat ért károkat – ismertette a miniszter.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com