Hírek

Gulyás Gergely: június közepétől nyithatnak a mozik

A Miniszterelnökséget vezető miniszter több egyéb mellett beszélt a mozik, színházak, múzeumok, fürdők újranyitásáról.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy „a rendezvényekre vonatkozó korlátozások fennmaradnak, de az általános korlátozások megszűnnek, így a színházak, mozik, fürdők, múzeumok újra látogathatók lesznek a veszélyhelyzet megszüntetése után”   – közölte az MTI a csütörtöki online kormányinfo alapján.

Erről június 16-án szavaz az országgyűlés, ezt követően pár napon belül lép majd életbe a járványügyi készültség.

A védőtávolságra, rendezvényekre, szórakozóhelyekre, maszkhasználatra vonatkozó intézkedéseket az operatív törzs vizsgálja,

ezekben nincs változás – húzta alá a miniszter.

Jelenleg felelőtlenség lenne a járványügyi készültséget nem fenntartani, mert mindenki azt jósolja, hogy második, harmadik hulláma is lehet a járványa. Bíznak benne, hogy a szakértők tévednek, de a legrosszabbra kell felkészülni – intett óvatosságra Gulyás.

Ezek a gyakorlatban nagy valószínűséggel azt jelentik, hogy június hónap második fele már nem fog eltelni mozis bemutatók nélkül. Újra élvezhetjük a filmszínházak termeinek kellemes hűvösében a FILMEKET.

Több mint 3 hónap vászonínség – a mozik március közepi részleges, majd teljes bezárása – után ez a régi vágású filmrajongók számára a lehető legjobb hír.

A kultúra területén egy további üdvös támogatásról is szólt. A kormány 5,1 milliárd forintos kultúratámogató csomagról is döntött a Magyar Művészeti Akadémiával egyeztetve, melynek célja, hogy a magyar kultúrát olyan helyzetbe hozzák, mintha nem lett volna járvány, és mérsékeljék a kultúrában dolgozókat ért károkat – ismertette a miniszter.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya