Hírek

Guy Ritchie filmet rendez az Aladdinból

aladdinA Disney Guy Ritchie-vel tárgyal az Aladdin játékfilmes változatának megrendezéséről.

A Variety.com szerint Dan Lin is a film producere lesz, aki korábban Ritchie két Sherlock Holmes-filmjén dolgozott, amelyek a Warner Bros. stúdióban készültek. Az Aladdin executive producere Jonathan Eirich lesz, a forgatókönyvet a Nagy Hal című film írója, John August jegyzi.

Az Aladdin című animációs filmet 1992-ben mutatták be. Az arab mese nyomán született film főhősének hangját a néhai Robin Williams kölcsönözte. Zenéje és az A Whole New World című filmdala Oscar-díjat kapott, a produkció az év legnagyobb kasszasikere lett. Észak-Amerikában 217 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők, a nemzetközi piacon pedig 504 millió dollárt keresett az animációs film.

A brit Ritchie nevéhez olyan filmek fűződnek, mint A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső és a Blöff. 2017-ben debütál az Arthur király: A kard legendája című kalandfilmje.

A Disney egymás után dolgozza fel korábbi rajzfilmsikereit játékfilmes változatban: mások mellett készül Az oroszlánkirály és A kis hableány és jövőre mutatják be Emma Watsonnal a Szépség és a Szörnyeteget.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com