Hírek

Gyarmathy Líviáról vár tanulmányokat a Metropolis folyóirat

Gyarmathy-Lívia
forrás: Magyar Nemzet

A Metropolis filmelméleti és filmtudományi folyóirat 2024/2. számát Gyarmathy Lívia munkásságának szenteli. A lap most felhívást tett közzé, amelyben a rendezőnő életművét elemző cikkeket vár.

„A lapszámban Gyarmathy munkásságát szeretnénk minél több szempontból, sokféle elméleti aspektus alapján megvizsgálni. Reméljük, hogy a lapszám alkalmas lehet arra, hogy a sokszínű kutatói érdeklődések mentén izgalmas képet rajzoljon ki filmművészetünk e meghatározó, de a kritikai feldolgozottság szempontjából igen elhanyagolt alakjáról” – írják a szerkesztők.

A folyóirat olyan, a Metropolisban megjelentetésre alkalmas, 35-40 000 karakter terjedelmű, tudományos igényű cikkek tervét várja, amelyek Gyarmathy Lívia életművét, annak bizonyos filmjeit, filmcsoportjait vizsgálják.

A jelentkezőktől a tervezett cikk 1500-2000 karakter terjedelmű absztraktját, a szerző rövid szakmai bemutatkozását (max. 1000 karakter) a metropolis@metropolis.org.hu e-mail címen várják 2023. június 30-áig.

A közlésre elfogadott tervek alapján a cikkek leadásának várható határideje 2023. szeptember 30. lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com