Hírek

Gyenge box office Amerikában

Vihar előtti csend: december első hétvégéje álmos volt az amerikai jegypénztárakban.

Az amerikai box office adatok álmos, csendes hétvégét mutatnak: ismét a Disney új filmje, az Encanto az első helyezett – írja a Box Office Mojo. Az animációs film 12,7 millió dollárt szedett össze: ez egy normál évben siralmas eredménynek számítana, de még a járványt követő újjáéledés hónapjai alatt sem mondható erősnek. A körülbelül 50%-os esés az előző, nyitó hétvégéhez képest azonban párhuzamba állítható a Disney korábbi novemberi bemutatóival.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az Encanto még így is úton van ahhoz, hogy 2021 legnagyobb bevételt termelő animációs filmjévé váljon. És december végén lejár a 30 napos exkluzív moziidőszak; ekkor robban csak be a film a Disney+ streaming platformon. Az Encanto globális összesítése eddig 116 millió dollárnál jár.

Második helyezett az új Szellemirtók 10,4 millió dollárral (globális összebevétel három hét alatt: 145 millió dollár), harmadik helyezett A Gucci-ház 6,8 millióval (globális összbevétel eddig: 67 millió dollár).

A hálaadás-napi ünnepi hétvége elmúltával, az omikron-variáns megjelenésével, és az ünnepek előtti nagybevásárlással együtt érthető a hétvége csendje – de a közeli jövőben már készülődik a Mátrix 4.,Pókember: Nincs hazaút és Spielberg West Side Story-ja, így viharos decemberre számíthat a moziipar.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés