Hírek

Gyerekek mesélnek a zsidóságról huszonkét rövidfilmen

zsidomeseElkészült a Zsidó mesék sorozat második része. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) felkérésére Gárdos Péter filmrendező készítette el azt a rövidfilmsorozatot, amelyen huszonkét – többségében nem zsidó vallású – fiatal mondja el, hogy mit jelent számára a zsidóság.

A DVD-t bemutató, kedden Budapesten megrendezett sajtótájékoztatón Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija elmondta: a 2014-ben elindított sorozat első részének darabjait – amelyen 54 közszereplő mesélt a zsidósággal való kapcsolatáról – több mint százezren nézték meg a YouTube videomegosztó oldalon. E sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy középiskolás szereplőkkel is elkészítik a sorozatot. Köves Slomó hozzátette: a végeredmény azért is tanulságos, mert a fiatalok sokkal őszintébben beszélnek, mint a már sokat próbált  felnőttek.

Címkék
Argejó Éva

Argejó Éva

Argejó Éva szociológiát és filozófiát tanult az ELTE-n, a Magyar Televízió kulturális műsorának (Múzsa) szerkesztője volt, jelenleg az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa. Specializációja a társadalmi dráma, a sci-fi, a fantasy és a thriller.

Hirdetés

Hirdetés