Hírek

Gyerekként a háborúban – Előzetest kapott Angelina Jolie First They Killed My Father című drámája

Sokan Angelina Jolie legjobb rendezésének tartják a First They Killed My Father című háborús drámát. Most előzetest is kapott a színésznő legújabb alkotása, amely megtörtént eseményeket dolgoz fel egy életrajzi könyv alapján.

Loung Ung azonos címmel írt életrajzi művéből készített filmet Angelina Jolie. Ung és Jolie közösen írták a First They Killed My Father című dráma forgatókönyvét. A háborús alkotás erős látványvilágáért pedig az az Oscar-díjas Anthony Dod Mantle felelt, akinek többek között a Gettómilliomos, a Hajsza a győzelemért, a 127 óra vagy Az utolsó skót király operatőri munkáját köszönhetjük.

A Netflix film teljes címe egyébként First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers és egy emberjogi aktivista, az eredeti könyvet jegyző Ung gyerekkorát mutatja be. Jolie saját bevallása szerint mindenképpen egy gyermek szemén át akarta bemutatni a háború borzalmait, hiszen mi más is lehetne fontosabb az ártatlan és tiszta gyermeki életnél.

Jolie negyedik nagyjátékfilmje ez, a kritikusok pedig egyelőre pozitívan fogadták az alkotást, noha eddig csak két helyszínen, Telluride és Toronto városában mutatták be. A Netflix azonban nem húzza sokáig a várakozást, már most pénteken, szeptember 15-én műsorára tűzi a színésznő legfrissebb rendezését.

Az alábbi előzetes nem csak erős és hatásos, de emberibbé is válik, amint megszólal Loung Ung és maga Jolie is. Hogy a hazai mozikba eljut-e valaha is a film, az igen csak kétséges. Talán a fesztiválokban még bízhatunk, mert tényleg figyelemreméltó műnek tűnik a First They Killed My Father.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..