Hírek

Gyerekkorunk egyik kedvenc meséje a mozivásznon – Filmet kap A varázslatos iskolabusz

A Universal stúdió Elizabeth Banks főszereplésével viszi filmvászonra A varázslatos iskolabusz című könyvek és mesesorozat történeteit – írja a Deadline.

A Disney évek óta lovagolja újra korábbi saját sikereit, mikor feldolgozza klasszikus meséit, de a mangák is megbízható alapnak bizonyulnak, ha élőszereplős adaptációról van szó. Most pedig a Universal hozza el a mozikba A varázslatos iskolabuszt.

Noha az animációs sorozatok fénykorukat élik, részben azért is, mert a műfaj az elmúlt egy-két évtizedben teljesen kitört a gyereknek szóló skatulyából és megannyi kiemelkedően jó felnőtt tartalmat termelt mostanság.

A 21. század őrült és elborult animációs sorozatai

Persze ezek mellett tökéletesen megférnek a régi nagy klasszikusok is, amelyeken generációk nőttek fel, legyen szó hazai mesékről vagy nemzetközi sorozatokról. Utóbbiak közé tartozott A varázslatos iskolabusz, amelyben Joanna Cole könyvei alapján Miss Mitzi tanárnő vezényletével egy csapat gyerek minden epizód alatt érdekes és informatív utazásokon vett részt, hogy így tanuljanak. Az alak- és méretváltó busz elvitte őket az űrbe, az emberi testbe vagy a természet legapróbb élőlényeibe.

Most pedig a mozivásznon térnek vissza hozzánk a gyerekek, a tanárnő és persze a busz. A főszereplőt Elizabeth Banks alakítja majd, akit legutóbb a Mrs. America című minisorozatban láthattunk, és akitől legutóbb az új Charlie angyalai filmet láthattuk, ugyanis a színésznő pár éve rendez is.

A producerek között találjuk Iole Lucchesét, aki szerint itt az ideje, hogy egy új generációt inspiráljanak a tudomány nevében, miközben a keményen dolgozó tanárok előtt is fejet hajtanak.

Azt egyelőre nem tudni, mikor is érkezik a nagyvászonra a produkció, de Banks mindössze két filmen dolgozik a közeljövőben – noha az egyik rendezés lesz – úgyhogy esélyes, hogy pár éven belül megint útnak indul a varázslatos iskolabusz.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya