Hírek

Gyerekkorunk egyik kedvenc meséje a mozivásznon – Filmet kap A varázslatos iskolabusz

A Universal stúdió Elizabeth Banks főszereplésével viszi filmvászonra A varázslatos iskolabusz című könyvek és mesesorozat történeteit – írja a Deadline.

A Disney évek óta lovagolja újra korábbi saját sikereit, mikor feldolgozza klasszikus meséit, de a mangák is megbízható alapnak bizonyulnak, ha élőszereplős adaptációról van szó. Most pedig a Universal hozza el a mozikba A varázslatos iskolabuszt.

Noha az animációs sorozatok fénykorukat élik, részben azért is, mert a műfaj az elmúlt egy-két évtizedben teljesen kitört a gyereknek szóló skatulyából és megannyi kiemelkedően jó felnőtt tartalmat termelt mostanság.

A 21. század őrült és elborult animációs sorozatai

Persze ezek mellett tökéletesen megférnek a régi nagy klasszikusok is, amelyeken generációk nőttek fel, legyen szó hazai mesékről vagy nemzetközi sorozatokról. Utóbbiak közé tartozott A varázslatos iskolabusz, amelyben Joanna Cole könyvei alapján Miss Mitzi tanárnő vezényletével egy csapat gyerek minden epizód alatt érdekes és informatív utazásokon vett részt, hogy így tanuljanak. Az alak- és méretváltó busz elvitte őket az űrbe, az emberi testbe vagy a természet legapróbb élőlényeibe.

Most pedig a mozivásznon térnek vissza hozzánk a gyerekek, a tanárnő és persze a busz. A főszereplőt Elizabeth Banks alakítja majd, akit legutóbb a Mrs. America című minisorozatban láthattunk, és akitől legutóbb az új Charlie angyalai filmet láthattuk, ugyanis a színésznő pár éve rendez is.

A producerek között találjuk Iole Lucchesét, aki szerint itt az ideje, hogy egy új generációt inspiráljanak a tudomány nevében, miközben a keményen dolgozó tanárok előtt is fejet hajtanak.

Azt egyelőre nem tudni, mikor is érkezik a nagyvászonra a produkció, de Banks mindössze két filmen dolgozik a közeljövőben – noha az egyik rendezés lesz – úgyhogy esélyes, hogy pár éven belül megint útnak indul a varázslatos iskolabusz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com