Hírek

Michael Myers még nem unja az ölést – Gyilkos Halloween előzetes

Erőszakos, gyilkolászós és szokásosan borús előzetes érkezett a Halloween-széria legújabb részéhez, ami bizonyítja, hogy a pénz a legnagyobb ellensége egy sorozat tisztességes lezárásának.

A David Gordon Green által jegyzett 2018-as Halloween ígérete az volt, hogy a több évtizeden át futó, egyre rosszabb epizódokat termelő széria utolsó, tisztességes befejezése lesz – ráadásul negligálja az 1978-as eredeti óta készült részeket és közvetlen folytatásként szolgál az elsőhöz. Ez sikerült is: Laurie Strode (Jamie Lee Curtis), a paranoiás nagymama lányával és unokájával karöltve egy égő ház mélyén vettek végső búcsút a lángok martalékává váló gyilkostól, Michael Myerstől. Azonban

a Blumhouse láthatta a bevételsikereket, és nem engedték el a franchise-t ilyen könnyen.

Sajnos elég gyorsan kiérnek a tűzoltók, akik segítségével Myers megmenekül a tűztől, és újabb ámokfutást rendez. A Gyilkos Halloween előzetesében sok halált láthatunk, miközben nagyjából az előző rész sztorija sejlik fel. A repetitív elemeket a készítők olyan karakterek visszahozásával igyekeznek feldobni, akik annak idején még a ’78-as eredetiben szerepeltek. A Strode család mellett megjelenik az időközben középkorúvá cseperedő Tommy Doyle is, akit Jamie Lee Curtis figurája bébiszittelt 43 éve. Mellette még további epizódszereplők visszatérésére lehet számítani.

John Carpenter, a ’78-as film rendezője zeneszerzőként tér vissza a Gyilkos Halloweenben, és az ezt követő (remélhetőleg tényleges) zárófilmhez, a Halloween Endsben.

A Gyilkos Halloween október 14-én kerül a magyar mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com