Hírek

Gyilkosos-nyomozós krimi készül Sam Rockwellel és Saoirse Ronannel

Saoirse Ronan - Sam Rockwell - David Oyelowo

David Oyelowo is csatlakozott a még cím nélkül filmhez, amelyet végül Tom George rendez majd.

Úgy tűnik, a Tőrbe ejtve és a Gyilkosság az Orient expresszen sikere révén ismét a filmproducerek látókörébe került a nyomozós krimi műfaja. A gyakorlatilag tévére száműzött zsáner feltámadására utal, hogy a Searchlight Pictures áldását adta egy Agatha Christie-t idéző filmterv megvalósítására. A projekthez sikerült rögtön megnyerni Saoirse Ronant és Sam Rockwellt, később pedig David Oyelowo is csatlakozott a stábhoz.

A történet több mint ígéretes. Az 1950-es években járunk, és egy hollywoodi producer életbe kapunk bepillantást, aki épp új témát vagy ötletet keres egy filmhez (vagyis már az ötvenes években is kifogyott az ötletekből Hollywood…). Kétségbeesésében egészen Londonig utazik, hogy a helyi színházi szférából merítsen egy filmre adaptálható színdarabot.

Igen ám, csakhogy a kiszemelt előadás színészeit elkezdik módszeresen eltenni láb alól.

Ekkor lép a színre Stoppard nyomozó (Sam Rockwell) és túlontúl lelkes újonca, Constable (Saoirse Ronan), akik teljes erőbedobással vetik bele magukat az ügybe. Arra azonban nem számítanak, hogy a londoni színházi (al)világ sokkal több rejtéllyel bír, mint amit korábban feltételeztek.

Az egyelőre cím nélküli filmet Tom George rendező dirigálja, akinek neve valószínűleg még a legnagyobb filmrajongók számára sem mond túl sokat. A fiatal brit rendező ugyanis eddig szinte csak sorozatokkal foglalkozott, legismertebb szériája a This Country című BBC vígjátéksorozat, amelyet talán a Mi kis falunk brit verziójaként lehet a legjobban leírni. A szkriptet Mark Chappell írja (Flaked), a producer pedig Damian Jones lesz (Vaslady). A bemutató dátuma egyelőre nem ismert.

Avatar

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya