Hírek

Gyilkosság luxuskivitelben – Tőrbe ejtve: Az üveghagyma előzetes

Mediterrán luxusszigeten játszódó krimivel tér vissza Rian Johnson. Befutott a Tőrbe ejtve (Knives Out) folytatásának az első előzetese.

A Rian Johnson rendezésében készült Tőrbe ejtve 2019-ben óriási sikert aratott, még Oscar-díjra is jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában. Az Agatha Christie regényekből inspirálódó krimi furfangos magándetektívje, Benoit Blanc (Daniel Craig), hamar belopta magát a közönség szívébe, így nem volt kérdés a folytatás elkészülte sem. Blanc következő nyomozásának első kedvcsinálójára azonban egészen mostanáig várnunk kellett.

Szeptember 8-án kezdődött ugyanis a Torontoi Nemzetközi Filmfesztivál, ahol egyebek mellett megtartják a Tőrbe ejtve: Az üveghagyma (Glass Onion: A Knives Out Mystery) névre keresztelt folytatás világpremierjét is, ami a Beatles Glass Onion száma után kapta az alcímét. Ennek apropóján a film(ek) jogait búsás összegért felvásárló Netflix leleplezte Benoit Blanc legújabb rejtvényfejtésének az előzetesét – közölte a Collider.

Daniel Craig nyomozója ezúttal egy Miles Bron (Edward Norton) nevű milliárdos mesés, görögországi magánszigetére látogat, hogy ott göngyölítsen fel egy újabb bűnesetet. Bron meghívja vacsorára titokzatos barátait, ám az est gyilkossággal végződik. Emiatt ismét a mesterdetektívnek kell összeraknia a kirakós darabkáit, hogy elkaphassa a tettest.

A Tőrbe ejtve: Az üveghagyma rövid, alig másfél perces kedvcsinálója egy fejtörőkben gazdag, izgalmas, a krimi koronázatlan királynőjének örökségéhez méltó alkotást sejtet.

Rian Johnson várhatóan – akár az eredetiben – a következő felvonásban is kifordítja majd a krimi műfaji kliséit. Az író-rendező ráadásul megint egy sztárgárdát bízott meg a főbb szerepek eljátszásával. A filmben feltűnik a Benoit Blancot alakító Daniel Craig mellett Edward Norton, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessica Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson, Ethan Hawke és Dave Bautista is.

A film torontói premierje után, az ünnepekre időzítve, 2022. december 23-tól lesz elérhető a Netflix kínálatában.

Vida Benjámin Áron

Vida Benjámin nemzetközi tanulmányokat hallgat a Budapesti Corvinus Egyetemen. Filmes érdeklődése már gyerekkorára visszavezethető, tollat azonban egészen egyetemista koráig nem ragadott, így csak 2022-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Noha foglalkoztatják a társadalomkritikus szuperhősfilmek, a klasszikus gengszterfilmek és a sci-fik, mégis Stanley Kubrick és David Lynch alkotásai mozgatják meg leginkább a fantáziáját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com