Hírek

Gyönyörű karakterplakátokat kapott a Dűne

Forrás: Warner Bros.

Noha jórészt eddig is lehetett tudni, hogy melyik sztár kit fog alakítani Denis Villeneuve várva várt Dűne-adaptációjában, most eszméletlen szép és hangulatos karakterplakátok révén is láthatjuk, ki kinek bújt a bőrébe. Az új poszterek ráadásul a várható premierdátumot is elárulják.

Komolyabb csúszásokat követően nagyon úgy néz ki, hogy idén végre tényleg elénk kerül a Dűne új változata. Denis Villeneuve közel 30 évvel David Lynch után ismét képernyőre álmodta Frank Herbert ikonikus sci-fi történetét.

Az ősszel érkező nagyszabású alkotáshoz pedig most karakterplakátok érkeztek, amelyek nem csak a szereplőket, de a várható premierdátumot is bemutatják nekünk.

Az Érkezés, a Sicario és a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője állítólag fiatal kora óta szerelemprojektként gondol a Dűne megfilmesítésére. Ha pedig korábbi munkáit nézzük, jócskán van okunk reménykedni, hogy a friss változat is megállja majd a helyét a modern filmes kánonban.

A szereposztás pedig tényleg parádés: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem, Jason Momoa, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling és David Dastmalchian is szerepelnek az új Dűnében. Amire ugyan még egy kicsit várni kell, de addig is itt az előzetes a filmhez, amit lehet nézegetni a karakterplakátok mellett. Utóbbiakat a Collider oldalán találtuk.A Dűne hivatalos világpremierje a Velencei Filmfesztiválon lesz majd szeptember elején. Ha pedig véglegesnek vehetjük a most megjelent plakátokon szereplő dátumot, akkor a nagyközönség is már október 22-én láthatja Villeneuve legújabb alkotását. Amelyet a nagy viták után most úgy néz ki, hogy egyszerre mutatnak majd be a mozikban és az HBO Max platformján is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés