Hírek

Gyönyörű magyar animáción az indián teremtéstörténet – Kojot négy lelke előzetes

Csodaszép animációs filmmel érkezik a Nyócker! rendezője, Gauder Áron, amely a mai korra reflektál egy varázslatos közegben. Itt a Kojot négy lelkének előzetese!

Gauder Áront mindig is mozgatta az indián hitvilág és kultúra, Cseh Tamással való kapcsolata során pedig még jobban elmélyült érdeklődése az indián teremtéstörténet irányába.

Most egészestés animációban hoz el ebből egy szeletet a nézőknek; ráadásul mágikus látványvilággal.

A Kojot négy lelke központi konfliktusa egy indián törzs és egy olaj cég, akik fel akarják használni az előbbiek földjét, hogy vezetékeket fektessenek le. Ahogy az őslakosok harcolnak és tüntetnek az otthonukért, megelevenedik a teremtésük története.

A film forgatókönyvét Bereményi Gézával írta Gauder, míg a szereplőket egy igazán impozáns gárda szólaltatja meg.

A főbb szerepekben Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda és Széles Tamás. De felcsendül mellettük Scherer Péter, Kautzky Armand, Vida Péter, Előd Álmos, Debreczeny Csaba, Bolla Róbert, Schneider Zoltán, Kis-Kovács Luca, Faragó András, Vida Bálint és Vida Sára hangja is.

Ez a film rólunk szól, napjaink emberéről. A mitikus szereplők sorsán keresztül megtapasztalhatjuk, hogyan élhetünk harmóniában a természettel. Bízom benne, hogy a történet segít válaszokat adni arra, hogy ki vagyunk, mi a feladatunk, milyen irányba induljunk” – beszél az alkotásról a készítő Gauder.

A Kojot négy lelke március 16-án kerül a hazai mozikba, és ugyanezen a napon mutatkozik be a Cartoon Movie című francia animációs seregszemlén, ahol Gauder a Legjobb Európai Rendező díjára is esélyes.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!