Hírek

Gyönyörűen adaptálta Shakespeare-t Joel Coen – The Tragedy of Macbeth előzetes

Végre bepillantást kaptunk az év egyik legjobban várt alkotásába. Joel Coen fekete-fehér Macbeth-filmje eszméletlenül hangulatosnak ígérkezik. Denzel Washington és Frances McDormand duója most előzetesen.

Megérkezett az első rövid előzetes William Shakespeare egyik legismertebb művének új adaptációjához. Ezúttal az Oscar-díjas Joel Coen vállalkozott arra, hogy ismét elmesélje Macbeth történetét. A fekete-fehér végeredmény pedig a teaser alapján kivételesen hangulatos lesz.

A főbb szerepekben ráadásul Denzel Washington, Frances McDormand, Brendan Gleeson és Harry Melling állnak az A24 és az Apple produkciójában.

A film azért is különleges lesz, mert (ideiglenesen) búcsút mond a Coen-fivérek jól megszokott kollaborálásától. Ethan Coen ugyanis állítólag egy időre felhagyott a filmezéssel, hogy más területen alkosson. Persze nem biztos, hogy ez azt jelenti, hogy soha többé nem kapunk alkotást a párostól, de a mostani Macbeth-film egyedül Joel Coen gyermeke.

Az alkotó a forgatókönyv írását is magára vállalta, míg a kamera mögött az a Bruno Delbonnel operatőr áll, akitől korábban többek között az Amélie csodálatos élete, a Llewyn Davis világa vagy A legsötétebb óra képeit is kaphattuk.

Az előzetes alapján pedig ismét kiváló munkát végzett Delbonnel, hiszen a film erőteljesnek, misztikusnak és érzékenynek tűnik a rövidke jeleneteket elnézve.

A The Tragedy of Macbeth karácsony környékén kerül a mozikba, hogy aztán 2022 januárjának közepén az Apple TV+ kínálatába is felkerüljön.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com