Hírek

Gyönyörűen elborultnak tűnik Terry Gilliam Don Quijote-filmje – The Man Who Killed Don Quixote előzetes

Az előzetes alapján pontosan olyannak tűnik Terry Gilliam végre elkészült projektje, amilyennek vártuk. A The Man Who Killed Don Quixote egy vicces és látványos kavalkád lesz. A főszerepben Jonathan Pryce és Adam Driver.

Végre idáig is eljutottunk: előzetes érkezett Terry Gilliam régen (majdnem két évtizede) dédelgetett filmjéhez. Már 2014-ben írtunk róla, hogy megkezdődik a forgatás Gilliam Don Quijote-adaptációjához, de jó ideig mégsem akart összeállni a projekt. Aztán mikor biztos volt már, hogy forog a film, olyan hírek érkeztek, hogy megsérült egy több száz éves emlékmű. Később azonban ezt is cáfolták.

Miguel de Cervantes Saavedra 1605-ben és 1615-ben megjelent kétrészes regénye a Don Quijote, melyet azóta számtalan mozgóképes alkotás feldolgozott már. A Gyalog galopp, Brazil, 12 majom és a A halászkirály legendája rendezője pedig hosszú évek óta szeretné elkészíteni a saját változatát. Gilliam alkotása, a The Man Who Killed Don Quixote (így írják eredetileg) ugrál majd a jelenben és a múltban, keverve a 21. század és a 17. század világát.

A műben Jonathan Pryce egy idős zavart férfit alakít, aki szentül hiszi, hogy ő Don Quijote, míg az Adam Driver alakította Tobyt, egy egyszerű reklámszakembert Sancho Panzának gondol. Az álomszerű, hol kosztümös, hol a modern világba ültetett történet kettejük kalandjait mutatja be.

A film forgatókönyvét az eredeti regények alapján Terry Gilliam és Tony Grisoni írták. A két alkotó egyébként már többször írt közösen filmet, összeszokott párosról beszélhetünk: olyan alkotásokat köszönhetünk nekik, mint a Tideland vagy a Félelem és reszketés Las Vegasban.

A két főszereplő Jonathan Pryce és Adam Driver oldalán szerepel még Stellan Skarsgård, Olga Kurylenko, Jordi Mollá és Jason Watkins.

A The Man Who Killed Don Quixote már idén a mozikba kerül, ám hogy a hazai közönség nagyvásznon láthatja-e majd az alkotást, az igen csak kérdéses.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com