Hírek

Ötévados A Gyűrűk Urát terveznek az Amazonnál

A mozifilmtrilógia után sorozatként adaptálják J.R.R. Tolkien művét, A Gyűrűk Urát, azon belül is minden idők legdrágábbja van készülőben.

Jövőre a 8. évadával befejezi pályafutását a Trónok harca című tévésorozat, de a fantasyrajongók nem maradnak pótlék nélkül – már amennyiben a két történet ugyanannak a bázisnak szól. Az Amazon ugyanis öt évadra tervez a Tolkien-művel, az első évben pedig a kószára, Aragornra helyezik a hangsúlyt, azon belül is fiatalabb éveire.

Messziről kezd tehát a sorozat, és szépen lassan jutunk csak el a gyűrűháborúig.

Az Amazon nagy esélye lehet a kitörésre ez a buktatóktól nem mentes projekt. A 250 millióba kerülő jogdíjak megvásárlásával a két legnagyobb előfizetéses csatornát, az HBO-t és a Netflixet előzte ki. Ennek a megtérülése jobb esetben a sorozat minőségén fog múlni, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a legutóbbi adaptáció a mostani húszas-harmincas nemzedék alapfilmje.

A Gyűrűk Ura (2001-2003)
A Gyűrűk Ura (2001-2003)

Nyilatkozatok szerint a forgatások valamikor az elkövetkező két évben kezdődnek. Az Amazon szerint spin-offokra és egyéb Középföldén játszódó sorozatokra nyitottak lennének a jövőben.

A Gollamot alakító Andy Serkis és a Gimlit játszó John Rhys-Davies már kijelentették, hogy nem fognak szerepelni, ám Ian McKellen nyitott lenne Gandalf újbóli megformálására. Erre azonban kevés esélyt látni, mert összekavarodna az új sorozat a mozifilmmel.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com