Hírek

Ötévados A Gyűrűk Urát terveznek az Amazonnál

A mozifilmtrilógia után sorozatként adaptálják J.R.R. Tolkien művét, A Gyűrűk Urát, azon belül is minden idők legdrágábbja van készülőben.

Jövőre a 8. évadával befejezi pályafutását a Trónok harca című tévésorozat, de a fantasyrajongók nem maradnak pótlék nélkül – már amennyiben a két történet ugyanannak a bázisnak szól. Az Amazon ugyanis öt évadra tervez a Tolkien-művel, az első évben pedig a kószára, Aragornra helyezik a hangsúlyt, azon belül is fiatalabb éveire.

Messziről kezd tehát a sorozat, és szépen lassan jutunk csak el a gyűrűháborúig.

Az Amazon nagy esélye lehet a kitörésre ez a buktatóktól nem mentes projekt. A 250 millióba kerülő jogdíjak megvásárlásával a két legnagyobb előfizetéses csatornát, az HBO-t és a Netflixet előzte ki. Ennek a megtérülése jobb esetben a sorozat minőségén fog múlni, ami nem lesz egyszerű, tekintve, hogy a legutóbbi adaptáció a mostani húszas-harmincas nemzedék alapfilmje.

A Gyűrűk Ura (2001-2003)
A Gyűrűk Ura (2001-2003)

Nyilatkozatok szerint a forgatások valamikor az elkövetkező két évben kezdődnek. Az Amazon szerint spin-offokra és egyéb Középföldén játszódó sorozatokra nyitottak lennének a jövőben.

A Gollamot alakító Andy Serkis és a Gimlit játszó John Rhys-Davies már kijelentették, hogy nem fognak szerepelni, ám Ian McKellen nyitott lenne Gandalf újbóli megformálására. Erre azonban kevés esélyt látni, mert összekavarodna az új sorozat a mozifilmmel.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya