Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Hírek

Ha a Star Wars csak az előzetesekből állna :)

Össze tudod rakni a Star Wars sztoriját, kizárólag az előzetesek alapján?

Egy negyven évig húzódó sorozatnak már csak a mozielőzetesei is élményszámba mennek. A hetvenes évek ordító hype-ja, a kétezres évek számítógépes-effekt-kavalkád-eleganciája, a legmodernebb, matematikává kiadagolt 2020-as Disney marketing… Vajon összeállnak az előzetesek egyetlen sztorivá?

A The Hollywood Reporter összeszedte egyetlen sorozattá az előzeteseket. Maguk a trailerek természetesen nincsenek filmtörténeti időrendben, hiszen a Skywalker-eposz középső darabjai jelentek meg időrendben a legkorábban (IV – V – VI. részek), majd az előzménytrilógia érkezett a 2000-es évek fordulóján (I – II – III. részek), és az utolsó trilógiát már Disney forgatta le a 2010-es évek második felében (VII – VIII – IX. részek). A gyűjtemény azonban a tripla trilógia (vagy ennealógia) belső történetére összpontosít, így az I. résszel indul.

Íme a The Hollywood Reporter gyűjtése:

I. Baljós árnyak

 

II. A klónok támadása

 

III. A Sith-ek bosszúja

 

IV. Egy új remény

 

V. A Birodalom visszavág

 

VI. A Jedi visszatér

 

VII. Az ébredő Erő

 

VIII. Az utolsó Jedik

 

IX. Skywalker kora

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. A Tárca rovatot vezeti. havasmezoi@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..