Hírek

Ha ma csak egy valamit nézel meg, az ez a magyar rövidfilm legyen!

Cserhalmi György és Dunai Tamás főszereplésével Pinczés Dávid forgatott egy gyönyörű rövidfilmet életről, halálról és barátságról. A Végtelenben kettőt pedig akár most is megnézheted: tényleg megéri!

A magyar filmgyártás rövidfilmek terén (is) igencsak erős. A Mindenki és a ritkábban emlegetett A légy című animációs remekmű Oscar-díjai pedig igazán csak a jéghegy csúcsát jelentik. Biztos, hogy mindenkinek van egy-egy kedvenc hazai kisfilmje, amelyet bármikor szívesen újranéz:

a sort most Pinczés Dávid abszurd humorú, mégis melankolikus hangulatú alkotása bővíti Cserhalmi György és Dunai Tamás jutalomjátékával.

A negyed órás mű Pinczés Máté Bárányszámoló című novellája alapján készült, amelyet maga az író és a filmet rendező Pinczés Dávid dolgoztak át forgatókönyvvé. A fiatal alkotók filmje pedig már most sorra nyeri a díjakat. A Los Angelesben tartott Independent Shorts Awardson több ízben is jutalmazták a Végtelenben kettőt, de a FilmCon Awards legjobb diákfilmjének címét is elnyerte a munka. A főszerepben látható Cserhalmi-Dunai páros pedig az IndieX Film Festival legjobb színészpárosának díját hozta el.

A történet két idős férfi beszélgetésével indul, akik egy tóparton kavicsot dobálnak a vízbe. Ahogy azonban a zsörtölődő páros elindul egy sétára, majd leülnek sakkozni, az okosan megírt és ravaszul felvett film egyre több információt ad a nézőnek róluk.

A Végtelenben kettő hol megnevettet, hol elgondolkoztat, hol pedig már-már kis gombócot ültet a torkodba. Szerencsére a film elérhető online, így mindenki megnézheti, miről is beszélünk.

Cserhalmi Györgyöt legutóbb egyébként a Seveledben, illetve az Aurora Borealis: Északi fényben láthattuk, míg Dunai Tamás utoljára 2015-ben, a Janusban szerepelt egészestés alkotásban.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com