Hírek

Ha rád talál, nincs menekvés – Alien: Romulus teaser előzetes

Megérkezett az első teaser az Alien: Romulus című filmhez, amelyben a Priscilla sztárja, Cailee Spaeny menekül a űrszörnyek elől Fede Álvarez rendezése alatt.

Ridley Scott 1979-es Alienje (magyar keresztségben A nyolcadik utas: a Halál) három közvetlen folytatást kapott, készült két Alien vs. Predator is, majd két Prometheus-film, a Prometheus és az Alien: Covenant. Hogy melyik darab milyen lett, arról megoszlanak a vélemények, a sorozat legújabb darabja mindenesetre egyik csoporthoz sem tartozik, hanem az ígéretek szerint új irányt nyit az Alien-filmek között.

Miközben nagyon úgy fest, hogy Scott harmadik tervezett Prometheus-filmje, az Alien: Awakening már sosem valósulhat meg, az ötletgazda producerként segíti Fede Álvarezt, a 2023-as Gonosz halott és a Vaksötét rendezőjét az Alien: Romulusban. A Slashfilm összefoglalója alapján annyit lehet tudni, hogy az új film A nyolcadik utas: a Halál és a második film, A bolygó neve: Halál eseményei között játszódik majd, ám nem Ellen Ripley lesz a főszereplő – Sigourney Weaver visszatérésére tehát sem mostani valójában, sem digitálisan megfiatalítva nem számíthatunk.

Helyette Cailee Spaeny lesz az Alien: Romulus főhőse. A Priscillával berobbanó fiatal színésznő mellett Isabela Merced, Spike Fearn, David Jonsson, Archie Renaux és Aileen Wu játszik a filmben. A forgatókönyvet Álvarez mellett Rodo Sayagues írta. Bár a legutóbbi Predator-filmhez, a Prédához hasonlóan itt is felmerült, hogy streamingen debütáljon, ezt a tervet a Disney elvetette, így moziban is élvezhetjük az uruguayi rendező darabját.

A kellően klauszrofób és fenyegető előzetes mellett bizakodásra adhat okot, hogy míg Ridley Scott előszeretettel szólogatott be azokra a projektekre, amelyeket a 20th Century Studios az Alien: Awakening helyett készít (például Noah Hawley FX-es sorozatára), a Romulust kedves szavakkal méltatta: „fucking great”.

Az Alien: Romulus augusztus 15-én érkezik a magyar mozikba.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com