Hírek

Hakuna matata! – Az oroszlánkirály előzetes

Megérkezett Az oroszlánkirály első előzetese, és visszarepít a gyerekkorunkba!

A Disney ikonikus mesefilmjének élőszereplős változatát A dzsungel könyve rendezője, Jon Favreau készítette el. Az élőszereplős jelző Az oroszlánkirály esetében ember nélküli, már inkább csak hiperrealisztikus CGI-technikát jelent. Ezt viszont gyönyörűen kivitelezte az animációs csapat.

A karaktereknek csupa híresség szolgáltatja majd a hangját: Simbát Donald Glover, Nalát Beyoncé kelti majd életre, Seth Rogen és Billy Eichner pedig Timon és Pumbaa párosát alakítják. Az eredeti szereplők közül egyedül James Earl Jones – azaz Darth Vader összetéveszthetetlen hangja – tér vissza, méghozzá Mufasa szerepében. A film zenéjét ismét Hans Zimmer és Elton John kettőse jegyzi majd.

Az oroszlánkirály premierjét a rajzfilm megjelenésének 25. évfordulójára időzítették.

Az első előzetesben megidézik a mese klasszikus kezdő képsorait, vagyis azt, amikor a kis Simbát Rafiki bemutatja az állatoknak. Mindezt tetézik a hangsávban azzal, amikor Mufasa felkészíti fiát arra, hogy egykor akkora birodalmon fog uralkodni, ameddig „a napfény elér”. Ezenkívül felcsendülnek Az oroszlánkirály jól ismert dallamai is, így elkerülhetetlenül ránk tör az erős nosztalgiahullám.

Rakita Vivien

Rakita Vivien az ELTE Bölcsészkarán végzett film szakon. Kedvence a midcult, illetve a történelmi és gengszterfilmek, valamint sorozatok széles skálája. 2017 óta tagja a Filmtekercs csapatának.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com