Hírek

Haladni kell a korral – Jön a fekete Amerika kapitány és a női Thor

Amerika kapitány: A tél katonája (Captain America: Winter soldier) Robert Redford Samuel L. Jackson

Amerika kapitány: A tél katonája (Captain America: Winter soldier) Robert Redford Samuel L. JacksonA Marvel Comics bejelentése szerint afro-amerikai lesz az új Amerika Kapitány a képregényekben. Vajon lesz erre utalás a jövő Marvel-filmjeiben?

Egy interneten megjelent cikk szerint Steve Rogers helyett ezentúl Sam Wilson, vagyis a Sólyom ölti fel a szabadság őrzőjének egyenruháját: Rogers ugyanis képtelen tovább folytatni a harcot az “Iron Nail nevű karakterrel való végzetes összecsapás” után – adta hírül a BBC News.

A karakterváltozás csupán az Amerika Kapitány képregények világát érinti. A filmvásznon továbbra is Chris Evans fogja megformálni a szuperhőst, legközelebb a Bosszúállók új, várhatóan 2015-ben kijövő A bosszúállók – Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) című részében.

Az Amerika kapitány – A tél katonája című moziban Anthony Mackie játszotta a Sólyom, vagyis Sam Wilson szerepét. “Azt hiszem, hogy a Marvel-univerzum karakterei különböző módokon fognak reagálni Sam kinevezésére” – írta Rick Remender, az Amerika Kapitány képregények írója. Hangsúlyozta, a Sólyomként eltöltött idő alatt Sam a becsületességével és az őszinteségével szerzett hírnevet magának és emiatt a szuperhős közösség nagy része tiszteli őt.

Amerika Kapitány 1941-ben tűnt fel először a Marvel egyik képregényében. A karakter megváltoztatásának híre egy nappal azután látott napvilágot, hogy a Marvel Comics bejelentette: a mennydörgés egykor robusztus, borostás istene, vagyis Thor, ősztől nőként jelenik meg a képregényekben. A Marvel-univerzum karaktereit illető változtatásokról szólva Tom Brevoort szerkesztő elmondta, hogy még koránt sincs vége a meglepő fordulatoknak.

Hajnal Ágoston

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com