Hírek

A bajusz ismét nyomoz – Halál a Níluson előzetes

Kenneth Branagh visszatér a piperkőc detektív, Hercule Poirot és különös arcszőrzete szerepében, hogy egy egyiptomi gyilkosságot derítsen fel. A Halál a Níluson előzetese változatos szereplőgárdát mutat fel.

2017-ben debütált a Gyilkosság az Orient expresszen című klasszikus Agatha Christie-krimi legújabb adaptációja, melyet Kenneth Branagh álmodott a vászonra – magát pedig a főszerepbe. Hercule Poirot belga nyomozó alakját kicsit aktívabb, akcióhősibb irányba vitte, miközben a történet főbb vonalait is megtartotta, már-már szolgai módon. A film végén pedig megpendítették, hogy hősünk a Nílusra utazik, a regények ismerői pedig már tudták, mi közeleg.

A Halál a Níluson című történetet 1937-ben adták ki, és azóta csupán egy nagyjátékfilmes adaptációt élt meg.

1978-ban Sidney Lumet rendezésében Peter Ustinov játszotta a nyomozót, körülötte pedig olyan nagy nevek foglaltak helyet, mint Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven. Az új filmnek sem kell szégyellnie szereplőgárdáját, mely már a Gyilkosság az Orient expresszen esetében is a fő húzóerő volt.

A sztori során egy újdonsült házaspár (Gal Gadot, Armie Hammer) egyiptomi vakációján járunk, mely egy hirtelen halálesetbe torkollik. Poirot is a társasággal tart, és rögtön szándékos emberölést sejt a háttérben, a Nílusi hajóúton összezárt társaságból pedig többeknek volt indítéka a becstelen tettre.

Kenneth Branagh ismét elfoglalja a rendezői széket – bízunk benne, hogy eme filmje jobban sikerül, mint a Disney+ szolgáltatóra száműzött förtelmes gyerekkönyv-adaptációja, az Artemis Fowl. Mellette Annette Bening, Rose Leslie, Jennifer Saunders, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Russell Brand és Emma Mackey láthatók.

A film hazánkban október 22-én kerül mozikba – jelen állás szerint.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya