Hírek

A bajusz ismét nyomoz – Halál a Níluson előzetes

Kenneth Branagh visszatér a piperkőc detektív, Hercule Poirot és különös arcszőrzete szerepében, hogy egy egyiptomi gyilkosságot derítsen fel. A Halál a Níluson előzetese változatos szereplőgárdát mutat fel.

2017-ben debütált a Gyilkosság az Orient expresszen című klasszikus Agatha Christie-krimi legújabb adaptációja, melyet Kenneth Branagh álmodott a vászonra – magát pedig a főszerepbe. Hercule Poirot belga nyomozó alakját kicsit aktívabb, akcióhősibb irányba vitte, miközben a történet főbb vonalait is megtartotta, már-már szolgai módon. A film végén pedig megpendítették, hogy hősünk a Nílusra utazik, a regények ismerői pedig már tudták, mi közeleg.

A Halál a Níluson című történetet 1937-ben adták ki, és azóta csupán egy nagyjátékfilmes adaptációt élt meg.

1978-ban Sidney Lumet rendezésében Peter Ustinov játszotta a nyomozót, körülötte pedig olyan nagy nevek foglaltak helyet, mint Mia Farrow, Maggie Smith, Angela Lansbury és David Niven. Az új filmnek sem kell szégyellnie szereplőgárdáját, mely már a Gyilkosság az Orient expresszen esetében is a fő húzóerő volt.

A sztori során egy újdonsült házaspár (Gal Gadot, Armie Hammer) egyiptomi vakációján járunk, mely egy hirtelen halálesetbe torkollik. Poirot is a társasággal tart, és rögtön szándékos emberölést sejt a háttérben, a Nílusi hajóúton összezárt társaságból pedig többeknek volt indítéka a becstelen tettre.

Kenneth Branagh ismét elfoglalja a rendezői széket – bízunk benne, hogy eme filmje jobban sikerül, mint a Disney+ szolgáltatóra száműzött förtelmes gyerekkönyv-adaptációja, az Artemis Fowl. Mellette Annette Bening, Rose Leslie, Jennifer Saunders, Sophie Okonedo, Tom Bateman, Russell Brand és Emma Mackey láthatók.

A film hazánkban október 22-én kerül mozikba – jelen állás szerint.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com