Hírek

Halálfélelem, 80-as évek – itt a White Noise előzetese

White-Noise-Adam-Driver-Greta-Gerwig

Adam Driver és Greta Gerwig a főszereplője a Noah Baumbach rendezte White Noise című filmnek, amihez már meg is jött az első előzetes.

Noah Baumbach a 2019-es Házassági történet óta most jelentkezik először filmmel, amihez már előzetes is érkezett. A Whte Noise (Fehér zaj) világpremierje augusztus 31-én lesz a Velencei Filmfesztiválon.

A White Noise főszereplője Adam Driver, aki Jack Gladney professzort, a Hitler kutatót alakítja.

Gladney feleségét, Babette-t Greta Gerwig játsza. Mindketten rettenetesen félnek a haláltól, és a konfliktus épp ebből fakad. A családnak szembe kell néznie félelmükkel egy „légtéri mérgező eset” után, ami otthonukhoz közel történt. Az események hatására a család széthúz és a haláltól való félelem megszállottsággá válik. A Collider cikke szerint, a család „abszurd normalitással kerül szembe ebben a furcsán tökéletes, közben szörnyen hibás világban”.

A film az azonos című 1985-ös szatirikus regény adaptációja, amit Don DeLillo írt. A regény az író ugródeszkája volt a nagybetűs irodalomba. A regény már magában hordozza a halál és a fogyasztói kultúra témáit DeLillo sajátos stílusában.

Greta Gerwig (akinek nemrég megjelent könyvünkben egy egész fejezetet szenteltünk) nem ismeretlen Adam Driver és Noah Baumbach számára, hiszen együtt dolgoztak a Frances Ha című filmen. Baumbach és Gerwig legutóbbi közös projektje a Barbie film volt, amit közösen írtak és Gerwig rendezte Margot Robbie-val és Ryan Goslinggal a főszerepben. Driver legutóbbi filmjei Az utolsó párbaj, illetve A Gucci-ház voltak – mindkettő Ridley Scott rendezésében. Múlt héten kezdődött Michael Mann Ferrari filmjének forgatása, amiben Adam Driver Enzo Ferrarit alakítja.

A White Noise egyik szerepében Gerwighez és Driverhez csatlakozik Don Cheadle is. A film forgatókönyvét Baumbach írta. A 31-i világpremier után a nézők még ebben az évben láthatják a filmet a Netflixen.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com