Hírek

Halálos baleset történt a Rust című film forgatásán

alec baldwin rust

Egy operatőr meghalt, egy rendező megsérült. A Rust forgatásán egy vaktöltény sült el rosszul, és eltalálta mindkettőjüket.

Az 1880-as években játszódik a Rust című western, melynek producere és főszereplője Alec Baldwin. A filmben olyan színészek szerepelnek még, mint az Odaát sztárja, Jensen Ackles, vagy a Vikingek egykori főszereplője, Travis Fimmel. A történet egy árva fiúról és annak kistestvéréről szól, akik szüleik halála után szökevény nagyapjuk oltalma alá kerülnek.

A Rust forgatása mindeddig Új-Mexikóban zajlott, azonban október 21. csütörtökének délutánján végzetes baleset szakította meg a produkciót. Alec Baldwin, aki a nagyapát alakítja, egy vaktölténnyel töltött kellékfegyvert sütött el, amely sebet ejtett a film operatőrén, Halyna Hutchinson, valamint a rendezőn, Joel Souzán.

A nőt helikopterrel szállították a közeli kórházba, azonban ott életét vesztette. A rendező állapota jelenleg stabil.

Az illetékes seriff nyilatkozata szerint annak igyekeznek utánajárni, valóban vaktöltény volt-e a fegyverben. Alec Baldwin már beszélt a rendőrséggel, azonban a sajtó számára egyelőre nem szolgáltak információval. A hatóságok elmondása szerint a színész könnyek közepette tette meg vallomását az eseményekről.

Az eset nem egyszeri dolog Hollywoodban, de közel harminc éve nem történt ekkora horderejű baleset. Az egyik legismertebb incidens az 1994-es A holló című film forgatásán zajlott, ahol az egyik mellékszereplő szintén egy kellékfegyverrel találta el a főszerepet alakító Brandon Lee-t, kioltva a fiatal színész életét.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com