Hírek

Animációs sorozatban folytatódik a Halálos iramban

A Halálos iramban animációs feldolgozását a Netflix rendelte meg.

Az új animációs sorozatban a tini Tony Toretto unokatestvére, Dom nyomdokaiba lép, amikor őt és barátait egy kormányzati ügynökség beszervezi egy elit versenyligába, amely valójában világuralomra törő bűnözők fedőszervezete. A sorozatot a DreamWorks gyártja a Netflix számára – írja a Variety.

„Izgatottak vagyunk, hogy kiterjeszthetjük az együttműködésünket a Netflixszel, amellyel nemcsak újabb magas minőségű műsort készíthetünk, de a Universal filmjeinek rajongóit is kiszolgálhatjuk” – mondta a DreamWorks Animation Television elnöke.

A sorozat executive producerei Tim Hendrick és Bret Haaland mellett Vin Diesel, Neal Moritz és Chris Morgan lesznek, akik már az élőszereplős Halálos iramban-filmek executive producereiként is dolgoztak. Az élőszereplős filmek nyolc rész alatt ötmilliárd dollár bevételt hoztak világszerte, a következő rész jövő júliusban érkezik, de már két további résznek is van premierdátuma 2020 és 2021 áprilisában.

A DreamWorks és a Netflix kapcsolatának hála az elmúlt öt évben 14 animációs sorozatuk debütált a Netflix platformján, és további négy várható idén.

„Alig várjuk, hogy új szintre emeljük a kapcsolatunkat a DreamWorksszel, a Universal kimeríthetetlen filmes tárházának hála” – mondta Melissa Cobb, a Netflix családi- és gyermekprogramjaiért felelős alelnöke. „A Halálos iramban olyan világmárka, amit kortól függetlenül rengetegen szeretnek, úgyhogy alig várjuk az animációs sorozat indulását, amely ugyanolyan akciódús, nagyszívű, humoros és nemzetközi megjelenésű lesz, mint az élőszereplős filmek.”

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés