Hírek

Halálos iramban még nem volt röhejesebb – Hobbs és Shaw előzetes

Dwayne Johnson és Jason Statham kivált a családból, és önálló kalandokat hajkurásznak – a Hobbs és Shaw új előzetesében azonban inkább csak idegesítik egymást.

„Nézzetek csak rám, én vagyok a fekete Superman!” – az alábbi mondatot a génjavításon átesett főgonoszt alakító Idris Elba veti oda hőseinknek. Nagyjából ennyi komolyságot kell elvárni a Halálos iramban-sorozat első különálló epizódjától. A Hobbs és Shaw alcímű film a két korábban megismert figurát ereszti egymásnak. Luke Hobbs (Dwayne Johnson), az amcsi kommandós izomagy és Deckard Shaw (Jason Statham), az angol rosszfiúból lett antihős már korábban is osztotta egymást, ahol tudta.

A Halálos iramban 8.-ban az egyik legemlékezetesebb dolog a két színész – vagy karakter? – kémiája és beszólásai voltak. A Universal pedig a bankolható sztárok mögé állt, ezzel kisebb konfliktust szítottak Vin Dieselék valamint a Statham/Johnson páros között – el is tolták a Halálos iramban 9. bemutatóját ezen spin-off miatt.

Ahogy teltek az évek, a korábban utcai versenyeken alapuló filmek később egy újfajta Mission: Impossible sorozattá alakultak. A Hobbs és Shaw ezt már annak paródiájává formálja. Felhőkarcolókból ugrálnak ki ejtőernyő nélkül, flegmázva zúznak le egy csoport kiképzett katonát, közben pedig nem felejtik el ugratni egymást. A második előzetes, ha lehet, még több jelenetet lő el a filmből, ami a látottak alapján non-stop akciónak és baromkodásnak tűnik.

A nettó idiotizmus azonban egész imponálónak tűnhet, ha tudjuk, hogy az Atomszőkét és a Deadpool 2.-t is jegyző David Leitch vezényelte le a filmet.

Az anyagiakkal ugyanis a Universalnak nem kell foglalkoznia, hisz Statham és különösen Johnson is képes sikerfilmeket produkálni, a Halálos iramban pedig bejáratott cím. Azonban a látottak alapján még lehet, hogy a nézők is jól járhatnak – csak el kell felejtenünk az agyvelőnket a moziba magunkkal vinni.

A Halálos iramban: Hobbs és Shaw augusztus 1-től látható a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés