Hírek

Halle Berryvel készül a Kicsorbult tőr, Joe Eszterhas klasszikusának remake-je

Az április óta tudott főszereplő után a forgatókönyvíró személye is ismert az újragondolt Kicsorbult tőr projektnél. A Sony a ’80-as évek ikonikus erotikus thrillerjét dolgozza fel ismét.

Azt már április óta tudjuk, hogy Halle Berry Oscar-díjas színésznő lesz az 1985-ös thriller remake-jének főszereplője. Férfitársa egyelőre még nincs meg, de Melissa London Hilfers írja a forgatókönyvet – közölte kedden a deadline.com hírportál. Hilfers még új a szakmában, peres ügyvédként dolgozott eddig, de a Sony már megvette forgatókönyvét, és rögtön A-kategóriás sztárokkal dolgozhat.

Az eredeti filmet egyébként az a Richard Marquand rendezte, aki addigra már túl volt A Jedi visszatér rendezésén. Forgatókönyvét a magyar származású Joe Eszterhas írta, aki a műfajban szerzett tapasztalatait néhány évvel később az Elemi ösztönben tudta kamatoztatni.

A Kicsorbult tőr története szerint egy gazdag örökösnőt találnak brutálisan meggyilkolva San Franciscó-i házában. A gyanú hamarosan a férjre, Jack Forresterre (Jeff Bridges) terelődik. Ügyvédet bérel hát, akivel időközben viszonya lesz. Teddy Barnes (Glenn Close) azonban nem tudja, pszichopatával van-e dolga, vagy tegyen meg mindent a felmentéséért egy boldog közös élet reményében. A mellékszereplőként megjelenő Robert Loggiát 1986-ban Oscar-díjra jelölték.

A Kicsorbult tőr remake 2019 folyamán kerül a mozikba.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..